fbpx
Уряд національної єдності в Лівії оголосив про майбутній наступ

Уряд національної єдності в Лівії оголосив про майбутній наступ

Африка Близький Схід Лівія Світ

Збройні сили уряду національної єдності (УНЄ) в Лівії незабаром перейдуть від оборонних боїв до наступальних проти війська Хафтара.

Про це сказав міністр внутрішніх справ УНЄ Фетхі Башага в інтерв’ю Reuters.

Зараз тривають всі необхідні приготування до зміни військового положення у Лівії.

В першу чергу це відобразиться на положені довкола оборони столиці Лівії – міста Тріполі.

“УНЄ здійснює необхідні кроки, для того аби вигнати Халіфа Хафтара з района Тріполі. У п’ятницю та суботу (28 та 29 лютого) у районі аеропорту “Мітіга” розірвалось 60 ракет”, – сказав Башага

Він також закликав Сполучені Штати та Велику Британію здійснити політичний тиск на країни, що підтримують Хафтара.

Після повалення правління Муамара Кадафі у Лівії в 2011 році, який правив країною 42 роки починаючи з 1969 року, країною керувала Національна перехідна рада Лівійської Республіки.

В наслідок політичної кризи, що поглинув країну у 2013 році та ускладнився на початку 2014 у Лівії розгорівся громадянський конфлікт. В наслідок якого ООН наклала ембарго на продаж та поставку зброї до цієї країни.

Через два роки – у березні 2016 року з поміж багатьох місцевих сил, а також військових сил народів туарегів та тубу основні сили та владу на території понад 6 мільйонної країни зберегли та розширювали сили підконтрольні Уряду Національної Єдності (Палата представників), з яким співпрацюють західні країни та звідки прибула нафта в Україну, а також Загальний національний конгрес (Лівійська національна армія), поставки озброєння та особового складу якому здійснюються зокрема і Росією у вигляді підконтрольних приватних компаній типу “Вагнер”

Африка Близький Схід Лівія Світ