fbpx
Уряд планує фінансувати ракетні проєкти по окремій програмі

Уряд планує фінансувати ракетні проєкти по окремій програмі

Держбюджет Кабінет Міністрів Ракетобудування Україна

Уряд України планує фінансувати ракетні проєкти по окремій державній цільовий програмі.

Про це пише інформаційна агенція «ОПК».

В Кабінеті міністрів України хочуть дати максимальний поштовх розвитку ракетної техніки та ракетно-реактивного озброєння.

Співбесідник агентства, зазначив, що таке оформлення в окрему програму питань розвитку ракетного озброєння до 2031 року пов’язано із тим, що саме розвиток ракетної техніки визначений в Україні пріоритетом для посилення оборонного потенціалу держави.

Цьому передувало засідання Ради національної безпеки та оборони України 20 серпня, де в таємному режимі розглянули стратегічний оборонний бюлетень. Йшлося про низку документів стратегічного планування оборонної сфери.

На засіданні обговорили питання розвитку ракетного озброєння до 2031 року. З держбюджету цього року повинні додатково виділити 3,3 млрд грн на розвиток програми ракетного озброєння України.

Згідно з рішенням РНБО, до 2031 року Україна витратить на програму ракетного озброєння понад 200 млрд грн.

До державної цільової програми ймовірно буде включена розробка вітчизняного оперативно-тактичного ракетного ракетного комплексу.

Ще наприкінці минулого року тодішній Заступник міністра оборони з озброєння Олександр Миронюк заявив про наміри Міністерства оборони відновити фінансування його розробки з 2021 року.

Розробкою оперативно-тактичного ракетного комплексу  для потреб Міністерства оборони України до 2013 року займалось Конструкторське бюро «Південне», роботи зупинили за ініціативи тодішнього Міністра оборони Павла Лєбєдєва.

Ми відмовилися від програми розробки комплексу «Сапсан». За кілька років підприємство, яке вело цю роботу, витратило понад 200 мільйонів гривень і не видало не те що дослідного зразка, а й конструкторської документації, – сказав він тоді на пресконференції.
Які ще перспективні розробки хочуть включити до програми не відомо.

Держбюджет Кабінет Міністрів Ракетобудування Україна