fbpx
Уряд схвалив законопроєкт про відчуження земель під фортифікації

Уряд схвалив законопроєкт про відчуження земель під фортифікації

Кабінет Міністрів Україна Фортифікація

Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону щодо користування земельними ділянками, необхідними під фортифікації.

Законопроєкт пропонує можливість примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою, що перебуває у приватній власності.

Це робитимуть тільки в умовах воєнного стану для будівництва та утримання військових інженерно-технічних i фортифікаційних споруд.

Законопроєкт передбачає повернення земельної ділянки у користування або проведення викупу.

«Також передбачається визначення особливостей примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою (aбо її частиною), складання акта про примусове тимчасове позбавлення права користування земельною ділянкою (або її частиною); порядок ухвалення рішення про припинення примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою (або її частиною) aбо про її викуп», — розповів представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зведення фортифікацій на Сумщині. Липень 2024. Україна. Фото: Сумська обласна державна адміністрація

Після схвалення урядом законопроєкт внесуть до Верховної Ради.

За даними уряду, від початку 2024 року станом на квітень на зміцнення оборонних рубежів із державного бюджету спрямували майже 38 мільярдів гривень.

«Наше завдання – створити надійний оборонний вал, що захистить наших воїнів та дасть більше переваги нашій армії на полі бою», — розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Раніше Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна будує три лінії оборони на всій лінії фронту та на кордоні з Білоруссю.

У травні підприємство «Ліси України» виграло тендер Міноборони України на поставку майже 28 тис. куб. м деревини.

В Рівненській області облаштовують фортифікаційні споруди на кордоні з Білоруссю, січень 2022 Фото: Регіональне управління Сил територіальної оборони "Захід"

Українським військовим деревина потрібна для обладнання позицій, зведення укріплених районів та інших цілей. Також військовим спростили процес закупівлі деревини для фортифікацій.

Цього року міністерство оборони України кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 70 інженерних засобів, які допомагають зводити фортифікації.

Кабінет Міністрів Україна Фортифікація