fbpx
Узбекистан отримає американський гелікоптер Sikorsky S-92A

Узбекистан отримає американський гелікоптер Sikorsky S-92A

Авіація Азія Гелікоптери Закупівлі Узбекистан

Узбекистан отримає гелікоптер Sikorsky S-92A американського виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє Scramble. Гелікоптер Sikorsky S-92A, який призначений для збройних сил Узбекистану, був сфотографований під час випробувального польоту з авіабудівного заводу авіаційної корпорації Sikorsky в Коутсвіллі (Пенсільванія) 24 червня 2021 року.

Новий вертоліт має реєстраційний N305J та серійний 920305 номери відповідно.

Щоправда, невідомо скільки гелікоптерів С-92А замовив Узбекистан.

Зазначається, що 30 березня 2017 року Авіаційний реєстр міждержавного авіаційного комітету СНД (AR IAC) сертифікував вертоліт Sikorsky S-92A разом з його модифікаціями.

Sikorsky S-92 – американський багатоцільовий гелікоптер цивільного і військового призначення, розроблений фірмою Sikorsky Aircraft в кінці 1990-хх років.

S-92A – базова, цивільна версія, доступна в декількох комплектаціях в залежності від спеціалізації. Вертоліт оснащений двома турбовальними двигунами General Electric T700.

Варто згадати, що чеська компанія Aero Vodochody завершила роботи по капітальному ремонту та модернізації парку навчально-тренувальних літаків L-39C військово-повітряних сил Узбекистану. 7 лютого 2021 року крайній з шести модернізованих літаків прийняв замовник.

В рамках модернізації літак отримав нову радіостанцію чеського виробництва, навігаційний комплекс від Garmin, новий радіокомпас та індикатор обледеніння від Rosemount Aerospace.

L-39C Військово-повітряних сил Узбекистану капітально відремонтований та модернізований на заводі Aero Vodochody в Чехії

Контракт на капітальний ремонт та модернізацію шести літаків L-39C ВПС Узбекистану підписали у вересні 2018 року. Літаки таємно прибули на територію Чехії в 2019-ому. Участь у виконанні контракту брала компанія, яка є стратегічним партнером Aero Vodochody – OMNIPOL. Станом на 2016 рік Узбекистан, за даними The Military Balance, мав 14 літаків типу L-39. ВПС країни успадкували їх від Радянського Союзу.

L-39M

L-39C Albatros- базова модифікація навчально-тренувального літака для базової та основної льотної підготовки. L-39 – один з наймасовіших типів літаків у світі. Aero Vodochody випустили понад 2900 машин. Операторами цих літаків є більше трьох десятків країн.

 

Авіація Азія Гелікоптери Закупівлі Узбекистан