fbpx
Узбекистан розпочав випуск власних безпілотників

Узбекистан розпочав випуск власних безпілотників

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Технології Узбекистан

В Узбекистані налагоджено випуск власних безпілотних літальних апаратів під назвою Lochin.

Про це інформує Мілітарний.

Дрони Lochin («Сокіл») розроблені науково-виробничим центром при Державному комітеті з питань оборонної промисловості (Держкомоборонпромі) Узбекистану, пише інтернет-видання Gazeta.uz.

Безпілотники можуть використовуватись як для військових, так і для цивільних потреб.

Виробництвом дронів займатиметься створений при Держкомоборонпромі Науково-виробничий центр безпілотних авіаційних комплексів.

Центр оснащений технологічним та спеціальним обладнанням, тестовою лабораторією для виробництва, складання, ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів.

«Проект з випуску безпілотників подвійного – цивільного та військового призначення вперше в Центральній Азії було розроблено та запущено в Узбекистані», – наголошується у повідомленні Держкомоборонпрому.

БПЛА з можливістю вертикального злету і посадки Lochin можуть використовуватися як для розвідки, завдання ударів, спостереження в режимі реального часу, збору інформації, управління артилерійським вогнем.

Також дрони можна використовувати і в сільському господарстві, нафтогазовій сфері, управлінні залізницями, геології, картографії, топографії, дефоліації рослин, і для спостереження за заповідниками, дорогами та соціальною інфраструктурою.

Нині у науково-виробничому центрі в Узбекистані займаються перспективними проектами з організації виробництва безпілотних авіаційних комплексів, що використовуються на стратегічному рівні, науковими дослідженнями, дослідно-конструкторськими роботами щодо розвитку галузі безпілотної авіації.

Нагадуємо, що чеська компанія Aero Vodochody завершила роботи по капітальному ремонту та модернізації парку навчально-тренувальних літаків L-39C військово-повітряних сил Узбекистану. 7 лютого 2021 року крайній з шести модернізованих літаків прийняв замовник.

L-39C Військово-повітряних сил Узбекистану капітально відремонтований та модернізований на заводі Aero Vodochody в Чехії

В рамках модернізації літак отримав нову радіостанцію чеського виробництва, навігаційний комплекс від Garmin, новий радіокомпас та індикатор обледеніння від Rosemount Aerospace.

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) ОПК Світ Технології Узбекистан