fbpx
В 2020 році Мотор Січ представить лопаті для Мі-24

В 2020 році Мотор Січ представить лопаті для Мі-24

«Мотор-Січ» Авіація Ми-24 ОПК

Українська компанія “Мотор Січ” веде роботи по імпортозаміщенню з виробництва та у 2020 році представить лопаті для ударних гелікоптерів Мі-24.

Про це в інтерв’ю для Інформагенції АрміяInform розказав перший заступник Начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук

Зараз питання заміни цих деталей для Мі-24 стоїть дуже гостро і тому Міністерством оборони України та Генеральним Штабом ЗС України розглядається декілька варіантів вирішення питання, аж до закупівлі іноземних зразків літальних апаратів.

Відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми з дефіцитом лопатей до українських військових гелікоптерів, генерал-лейтенант розказав:

— Нещодавно був на «Мотор Січі», вивчав перспективи вирішення цього питання і не лише. З високою вірогідністю можу сказати, що наступного року вітчизняний виробник надасть зразки вертолітних лопатей для проведення їхніх випробувань, після вдалого тестування їх постачатимуть у війська, – сказав Сергій Конійчук

Мі-24 18-го окремого вертолітного загону

Роботи з освоєння виробництва лопатей на підприємстві “Мотор Січ” розпочали ще декілька років тому за обігові кошти підприємства.

У 2017 році було придбано необхідне обладнання та розпочато його монтування з подальшим налагодження дослідного виробництва.

Раніше Україна розглядала варіант залучення південно-африканської компанії Paramount Group до програми імпортозаміщення з Мі-24/Мі-17 армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ у частині виробництва лопастей.

“Мотор Січ” вже виготовляє двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ-1В, що використовуються для модернізації ударних гелікоптерів Мі-24.

«Мотор-Січ» Авіація Ми-24 ОПК