fbpx
В акваторії Азовського моря загорівся катер Берегової охорони ФСБ

В акваторії Азовського моря загорівся катер Берегової охорони ФСБ

Азовське море Берегова охорона Росії Війна з Росією ГУР МО Україна Флот ФСБ Росії

В акваторії Азовського моря загорівся катер Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки.

Розвідники перехопили переговори російських прикордонників, які повідомляли про пожежу ходової рубки на катері з позивним «Куница-76».

У результаті пожежі постраждало п’ять російських моряків, для допомоги у локалізації пожежі викликали аварійну групу та гелікоптер.

Про подальшу долю катера, його екіпажу та причини пожежі Головне управління розвідки не повідомило.

Тип катера, на борту якого виникла пожежа, залишається невідомим. Не можна виключати можливість, що цей катер не входить до складу чорноморської Берегової охорони, а був приданий для посилення угрупування.

Відомо, що до складу чорноморської Берегової охорони ФСБ входить щонайменше 15 кораблів та 12 катерів різної водотоннажності. Найбільшими представниками флоту Прикордонної служби ФСБ є патрульні кораблі проєкту 22460 «Охотник».

Варто зазначити, що в ході російсько-української війни про втрати кораблів російської Берегової охорони не повідомлялося.

Втрати російського флоту під час російсько-української війни

Під час повномасштабної російсько-української війни флот окупанта втратив пошкодженими та знищеними понад 20 відсотків свого складу. Найдорожчою втратою став колишній флагман – ракетний крейсер «Москва».

Найбільших втрат зазнали великі десантні кораблі. Були знищені ВДК «Минск», «Новочеркасск» та «Цезарь Куников», пошкоджень різного ступеня зазнали ВДК «Оленегорский горняк» та ВДК проєкту 1171 «Саратов».

Крім того, був знищений підводний човен проєкту 636.3 «Ростов-на-Дону», малий ракетний корабель проєкту 22800 «Аскольд», декілька малих десантних кораблів, велика кількість штурмових катерів та буксир «Спасатель Василий Бех».

Також пошкоджень різного ступеня зазнали МРК «Великий Устюг», СК «Адмирал Макаров» й тральник «Иван Голубец».

Більшість кораблів були затоплені або уражені за допомогою надводних дронів-камікадзе.

Азовське море Берегова охорона Росії Війна з Росією ГУР МО Україна Флот ФСБ Росії