fbpx
В Австралії розглядається можливість виробництва ракет для РСЗВ HIMARS

В Австралії розглядається можливість виробництва ракет для РСЗВ HIMARS

Lockheed Martin M142 HIMARS Австралія Артилерія Боєприпаси Океанія Протикорабельні ракети (ПКР) РСЗВ Світ

Австралійська Lockheed Martin розглядає можливість виробництва керованих реактивних снарядів для РСЗВ М142 HIMARS.

Про це повідомив один із керівників компанії Lockheed Martin.

Джеймс Хедінг з Lockheed Martin розповів, що розглядається можливість виробництва самих реактивних снарядів, але не ракет-носіїв.

У травні 2022 року було оголошено про схвалення Держдепартаментом США потенційного придбання Австралією 20 систем M142 HIMARS оцінною вартістю 385 мільйонів доларів США.

За словами Хедінга, Австралія здатна виробляти і систему наведення ракет HIMARS, але для цього потрібен дозвіл від уряду США.

Ракета сімейства GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System) від Lockheed Martin для систем М142 HIMARS та M270. 2021 рік. США. Фото: T. A. O'Brien

Також в Австралії на виставці «LAND FORCES 2022» Lockheed Martin запропонувала свою протикорабельну ракету AGM-184C LRASM-SL інтегрувати у реактивну систему М142 HIMARS.

Представник Lockheed Martin Australia Джеймс Хедінг заявив, що компанія вже розпочала роботу над ракетними прискорювачами для LRASM. До проєкту залучено ще одного виробника – Thales.

Особливістю інтеграції LRASM у HIMARS стане змінений модуль ракети: він сильно виступатиме спереду і ззаду пускової установки.

Макет РСЗВ М142 HIMARS з макетом контейнера ракети AGM-184C LRASM-SL на виставці "LAND FORCES 2022". Жовтень 2022. Австралія. Фото: Naval News

Але заявлено, що це ніяк не вплине на мобільність системи й можливість її швидкого транспортування за допомогою літаків.

Нагадаємо, у травні цього року у Держдепі США схвалили продаж РСЗВ HIMARS до Австралії.

Вартість контрактних зобов’язань у рамках програми «Іноземні військові продажі» на 20 бойових машин M142 і допоміжне обладнання оцінюється в 385 мільйонів доларів США.

РСЗВ М142 HIMARS та ракети ATACMS. Фото: Mariusz Burcz

У комплекті з бойовими машинами M142 йтимуть 30 керованих ракет M30A2, 30 транспортно-пускових контейнерів, споряджених керованими реактивними снарядами M31A2 з унітарними фугасними головними частинами, 30 транспортно-пускових контейнерів із головними частинами та 10 боєприпасів M57 тактичного ракетного комплексу ATACMS.

Lockheed Martin M142 HIMARS Австралія Артилерія Боєприпаси Океанія Протикорабельні ракети (ПКР) РСЗВ Світ