fbpx
В Білорусі перевірять готовність військ тероборони в областях на кордоні з Польщею, Литвою та Україною

В Білорусі перевірять готовність військ тероборони в областях на кордоні з Польщею, Литвою та Україною

Білорусь Литва Польща Сусіди Україна

В Білорусі перевірять готовність місцевої влади організувати територіальну оборону в Брестській та Гродненській областях.

Про це заявив начальник управління територіальної оборони – заступник начальника генерального штабу ЗС Білорусі Андрій Матієвич.

Він зазначив, що з 10 травня генштаб проводить перевірку виконавчих комітетів Брестської та Гродненської областей в питаннях формування територіальних військ.

Мета перевірки – оцінити спроможність та готовність місцевих органів влади сформувати територіальні війська, а також підготувати їх до вирішення завдань за призначенням“, – йдеться в заяві Матієвича.

Брестська та Гродненська області, Білорусь

Зазначається що будуть сформовані штаби районів, а також по одному стрілецькому батальйону територіальних військ в Лідському та Кобринському районах.

Кобринський район Брестської області та Лідський район Гродненської області, Білорусь

Після формування та бойового злагодження особовий склад “приступить до виконання завдань з охорони та оборони важливих об’єктів”.

Також підкреслюють, що основні зусилля будуть направлені на “спільне вирішення задач з військовими частинами та підрозділами ЗС Білорусі”.

Нагадаємо, 4 травня Збройні сили Білорусі оголосили про проведення “раптової перевірки сил реагування” щоб відпрацювати питання приведення в бойову готовність.

Білорусь Литва Польща Сусіди Україна