fbpx
В Білорусі створять “народне ополчення”

В Білорусі створять “народне ополчення”

Білорусь Сусіди

Лукашенко дав доручення створити в країні “народне ополчення”, щоб посилити оборону країни. Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін вважає, що це в рази збільшить кількість “захисників країни”.

Про це стало відомо під час спілкування очільника оборонного відомства країни з журналістами на зборі “Військова безпека та оборона держави”.

Хренін зазначив, що таке рішення ухвалене для розвитку збройних сил.

На вчорашній нараді в рамках коригування питань розвитку збройних сил головнокомандувачем (Олександром Лукашенком – ред.) поставлено завдання, у тому числі створити у нас у країні й “народне ополчення”…. Найголовніше – що ми маємо для цього і людей, і озброєння“, – сказав він.

Віктор Хренін, Міністр оборони Білорусі, Фото: Міністерство оборони Білорусі

Він додав, що це питання будуть обговорювати з губернаторами та готувати законодавче обгрунтування.

Нам необхідно ще з губернаторами обговорити ці питання, визначити законодавчо. І ми чудово розуміємо, що кількість захисників нашої батьківщини збільшиться в рази.Для нас це дуже важливо, тим більше в нинішній обстановці, щоб ми могли мирно… і показувати, що не треба сунутися, бо відповідь буде адекватною, якщо хтось прийде на нашу землю“, – сказав Хренін.

Нагадаємо, Лукашенко розпорядився створити оперативне командування збройних сил на кордоні з Україною.

За його словами, окрім фронтів з боку Литви та Польщі, відкрився новий напрямок – південний. Таке рішення він пояснив “загрозою з боку України”.

Білорусь Сусіди