fbpx
В Естонії строковики залучаються до допомоги медперсоналу у боротьбі з коронавірусом

В Естонії строковики залучаються до допомоги медперсоналу у боротьбі з коронавірусом

COVID19 Балтія Естонія Європа Світ

В Естонії до допомоги медперсоналу у боротьбі з коронавірусом залучають строковиків, які пройшли спеціальні курси.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на видання Естонії ERR.

П’ять солдатів термінової служби, які пройшли курси, вже допомагають персоналу Північно-Естонської регіональної лікарні.

Сили оборони заявили про готовність допомогти лікарням технікою та за необхідності направити туди своїх парамедиків.

Строковики Сил оборони Микита та Кенерт ось уже другий день працюють у COVID-відділенні Північно-Естонської регіональної лікарні.

Влітку в рамках служби молоді люди пройшли курси парамедиків, а днями їм повідомили, що лікарня потребує допомоги. На допомогу прийшли п’ятеро солдатів термінової служби, які працюють у лікарні позмінно.

“Ми допомагаємо, наприклад, коронавірусним хворим у тяжкому стані: перевернути когось, зручніше покласти, взяти кров на аналіз з артерії; щось принести, віднести, може, ліки якісь взяти. Нічого особливо важкого немає. Напевно, основна “важкість” – у багатогодинному носінні кітеля, маски та візира”, – розповів про роботу в лікарні терміново Микита.

Інший солдат-строковик, Кенерт, додав, що багато речей ще доведеться вивчити, оскільки вони виконують таку роботу лише другий день. “Але можу сказати, що у медсестер справді дуже багато роботи. Сподіваюся, надалі ми зможемо допомагати їм більше”, – зазначив він.

Переодягнені строкови Естонії у лікарні. Жовтень 2021. Фото: EER

Допомога

Проте медсестри вже вдячні, хай і мінімальній допомозі. Північно-Естонська регіональна лікарня має намір і надалі співпрацювати із Силами оборони. А солдати-строковики не відкидають, що після проходження служби зв’яжуть своє життя з медичною справою.

Крім “живих рук”, Сили оборони Естонії готові допомогти лікарням та технікою, як це було у попередню хвилю.

Лікарня Естонії з хворими на коронавірус. Жовтень 2021. Фото: EER

Вже зараз десять апаратів штучної вентиляції легень доставлено до Ляени-Таллінської центральної лікарні. Чергова партія апаратів ШВЛ чекає свого часу.

Нагадаємо, у середині жовтня в Естонії звільнили з лав війська «антивакцинаторів», що відмовились вакцинуватися від коронавірусу COVID-19.

COVID19 Балтія Естонія Європа Світ