fbpx
В Естонії засудили трьох чоловіків за купівлю дронів для російської армії

В Естонії засудили трьох чоловіків за купівлю дронів для російської армії

Балтія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Естонія Європа Злочин ЗС Росії Світ Суд

Суд в Естонії відправив за ґрати трьох чоловіків за підтримку російської агресії.

Про це повідомляє телерадіокомпанія ERR.

В Естонії Харьюський повітовий суд визнав трьох чоловіків винними у підтримці агресії Росії проти України. Чоловіки займалися придбанням дронів для російської армії.

Суд встановив, що обізнаний з російською агресією щодо України, 43-річний Владімір з подвійним громадянством розмістив 11 травня у соцмережі “ВКонтакте” публічний заклик до підтримки Росії та організував збір коштів на придбання безпілотників для ЗС РФ.

“У заклику чоловік просив переказати гроші на купівлю дронів на його банківський рахунок. На зібрані гроші та особисті кошти Владімір придбав три дрони, які намагався перевести до Російської Федерації через прикордонний пункт Койдула, де його і було затримано”, – уточнили в суді.

Прапори Естонії

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді одного року ув’язнення, з якого реально треба провести за ґратами чотири місяці. Вісім місяців, що залишилися, замінили на умовне покарання з 4-річним випробувальним терміном.

Отримані дрони були конфісковані. Засуджений також має відшкодувати процесуальні витрати у розмірі 1632,60 євро.

Естонський суд також звинуватив двох інших чоловіків, які на заклик Владіміра перерахували гроші на придбання дронів з метою підтримати війну Росії проти України.

Суд призначив їм покарання у вигляді п’яти місяців позбавлення волі умовно з випробувальним строком на один рік та вісім місяців. Також один з чоловік має відшкодувати процесуальні витрати у розмірі 1224 євро, інший – у розмірі 1191,60 євро.

У ЗМІ наголошують, що підтримка акту агресії іноземної держави карається в Естонській Республіці позбавленням волі на строк до 5 років.

Підтримкою агресії також є придбання та фінансування постачання техніки, у тому числі, наприклад, безпілотників, для ведення бойових дій підрозділів російської армії.

Нагадуємо, Естонія через війну в Україні перегляне оборонні плани. У межах оновлених планів Естонія вже домовилася спільно з Латвією закупити нові системи протиповітряної оборони.

Балтія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Естонія Європа Злочин ЗС Росії Світ Суд