fbpx
В Грузії завершились навчання Agile Spirit 2019

В Грузії завершились навчання Agile Spirit 2019

503 бат МП Agile Spirit Грузія Навчання Чорне море

9 серпня у Грузії завершилися міжнародні навчання Agile Spirit 2019 за участі морських піхотинців з 503-го батальйону морської піхоти.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗС України

Вони проходили у Сенакі на базі 2-ї стрілецької бригади, а також на полігонах «Орфоло» та «Вазіані».

У фіналі багатонаціональні сили продемонстрували свої вогневі й тактичні навички з використанням усієї наявної зброї, включаючи бронетехніку та артилерію.

Сценарій навчань передбачав командно-штабну та польову підготовку з бойовою стрільбою, взаємодію підрозділів з різних країн під час відпрацювання різних тактичних елементів, а також бойову підтримку в комбінованих операціях.

На заключній церемонії перед учасниками навчань виступили президент, прем’єр і спікер парламенту Грузії. Найкращі військовослужбовці, серед яких і командир підрозділу українських морських піхотинців старший лейтенант Павло Сбитов, отримали нагороди.


Agile Spirit 2019 вже вдев’яте проходять у Грузії. У них узяли участь понад 3000 військових з 14 країн-членів НАТО та країн-партнерів. Серед учасниць – Грузія, США, Велика Британія, Латвія, Литва, Польща, Норвегія, Бельгія, Болгарія, Греція, Чорногорія, Румунія, Туреччина та Україна.

Метою цьогорічного тренінгу стало підвищення сумісності, вдосконалення та підвищення оперативної спроможності під час планування та виконання операцій у багатонаціональному середовищі, а також розвиток можливостей управління та контролю між Альянсом та країнами-партнерами.

503 бат МП Agile Spirit Грузія Навчання Чорне море