fbpx
В Іспанії представили авто для ССО – VAMTAC SK

В Іспанії представили авто для ССО – VAMTAC SK

IDEX Автотехніка Вантажівка Європа Іспанія Світ ССО ЗСУ

В Іспанії розробили та представили на IDEX 2021 легке тактичне вантажне авто для ССО – повнопривідний VAMTAC SK.

Про це пише Army Recognition.

Нова розробка компанії UROVESA базується на тактичному автомобілю VAMTAC ST5 з колісною формулою 4х4.

Компонування VAMTAC SK схоже з бельгійськими JACAM розробленими на базі автомобіля Unimog від Mercedes.

Прототип Jankel LTTV та UNIMOG бельгійської армії

У VAMTAC SK кабіна має три місця – водія, навідника та командира, як зазначається, їх розташування захищено протимінним захистом. Стеля у кабіні VAMTAC SK відсутня.

Передня частина кабіни оснащена двома складними у перед лобовими вікнами, з куленепробивним склом.

м

У кузові тактичного вантажного автомобіля обличчям до бортів може розміщуватися особовий склад групи, для швидкого входу/виходу з авто борти відкриваються на зовні. За потреби сидіння демонтуються для перевезення вантажів.

VAMTAC SK став подальшим розвитком легкого вантажного автомобіля URO VAMTAC SK95 від компанії UROVESA. Повна вага вантажного автомобіля – до 10 тонн, з якого корисний вантаж – до 4,5 тонн.

У залежності від потреби SK95 оснащується дизельними двигунами потужностями від 188 до 218 кінських сил та має шестиступеневу автоматичну коробку передач фірми Allison.

Прототип VAMTAC SK95 вперше показали на виставці HOMSEC-2015 в Мадриді, через три роки доопрацьовану машину показали на EuroSatory-2018 у Парижі.

URO VAMTAC SK95 у варіанті артилерійського тягача

На EuroSatory-2018 компанія UROVESA анонсувала два виконання своїх SK95 – у варіанті тентованої армійської вантажівки та артилерійського тягача для 105 мм артустановок L119.

У варіанті вантажівки може перевозити до 4,5 тонн вантажу чи 17 осіб (трьох в кабіні та 14 у тентованому кузові). Артилерійський тягач має дворядну кабіну на 6 осіб, зменшений по довжині кузов для розміщення боєприпасів та майна розрахунку.

IDEX Автотехніка Вантажівка Європа Іспанія Світ ССО ЗСУ