fbpx
В Ізраїлі показали мінометну систему для невеликих транспортних засобів

В Ізраїлі показали мінометну систему для невеликих транспортних засобів

Elbit Systems Артилерія Близький Схід Ізраїль Міномет ОПК Світ

Ізраїльські зброярі представили нову 120-мм мінометну систему для невеликих колісних транспортних засобів.

Про це інформує Мілітарний.

Оборонна компанія Elbit Systems показала демонстраційне відео своєї нової мінометної системи SLING.

Повністю автономна, комп’ютеризована, змонтована мінометна система SLING, з розмірами та вагою невеликого транспортного засобу адаптується до широкого спектру високомобільних колісних наземних платформ.

Час розгортання/згортання мінометної системи займає до 60 секунд, за першу хвилину може випустити 16 мін, з постійною швидкістю 3-4 постріли на хвилину і дальністю стрільби до 7 км (зі стандартними мінометними мінами – M933 або еквівалентом).

SLING має бортову систему керування вогнем, яка забезпечує високу точність і дозволяє вести вогонь по азимуту 220° (±110).

Під час розгортання мінометної системи у вогневе положення, при пострілі сила віддачі передається на землю, щоб запобігти перевантаженню транспортного засобу, що її перевозить.

Мінометна система підходить для використання з усіма типами 120 мм мін та легко керується екіпажем з 2-4 осіб.

Самохідні міномети

Також компанія Elbit Systems розробила нову версію своєї автономної 120-мм мінометної системи SPEAR на платформі бронеавтомобіля JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) американського виробника Oshkosh.

Інженери компанії інтегрували 120-мм мінометну систему з м’якою віддачею на шасі JLTV.

Міномет оснащений системою зниження віддачі, яка зменшує навантаження під час ведення вогню, так звана «м’яка віддача» дозволяє встановлювати SPEAR на різні колісні або гусеничні платформи.

Міномет є похідним від перевіреної мінометної системи CARDOM – понад 1000 систем широко використовуються армією США, та інших країн НАТО, Силами оборони Ізраїлю та іншими.

Elbit Systems Артилерія Близький Схід Ізраїль Міномет ОПК Світ