fbpx
В Калинівці відбулись нові вибухи

В Калинівці відбулись нові вибухи

48 арсенал Вибухи Вінниччина Калинівка Міністерство оборони (МОУ) Пожежа

Сьогодні, близько 11.30 на ділянці підриву нерозірваних боєприпасів технічної території бази зберігання в Калинівці на Вінничині, черговими службами арсеналу було зафіксовано задимлення та вибухи.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони

У зоні задимлення зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на визначену ділянку раніше, для подальшої утилізації.

До місця події відбула оперативна група на чолі із першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Станом на зараз на території арсеналу працюють фахівці Державної служби із надзвичайних ситуацій, працівники Національної поліції та Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Триває локалізація місця займання.

За попередньою інформацією задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави.

Загроз для військовослужбовців та цивільного населення, а також постраждалих осіб немає. Ситуація контрольована.

Нагадаємо, що 26 вересня 2017 року, близько 22.00 на військових складах н.п. Калинівка, сталася пожежа. Площа займання складала близько 10 відсотків  від загальної площі об’єкту.

На момент диверсії завантаженість арсеналу складала 83 тис тонн, з яких безпосередньо боєприпасів – 68 тис тонн, решта – компоненти до боєприпасів та металобрухт.

48 арсенал Вибухи Вінниччина Калинівка Міністерство оборони (МОУ) Пожежа