fbpx
В Курській області впав безпілотник Mohajer-6

В Курській області впав безпілотник Mohajer-6

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Курська область Росія Світ

В Курській області помітили збитий ударний безпілотник Mohajer-6, який був експортований до РФ з Ірану.

Про це повідомляють РосЗМІ.

Безпілотник був помічений місцевим жителем, який вирішив детально оглянути його.

На кадрах зблизька можна помітити озброєння безпілотника, яке складається з двох корегованих авіабомб Ghaem-5.

Також у кадр відео потрапив бортовий номер безпілотника «ER-858». Така буквена система бортових номерів свідчить про те, що безпілотник був експортованих з Ірану до Росії.

Треба зазначити, що використання безпілотників Mohajer-6 ворог розпочав ще у 2022 році, оскільки не мав власних безпілотних повітряних систем великої дальності.

Наразі дрони цього типу використовуються не дуже активно, оскільки їх озброєння розраховане на використання з відносно великих відстаней до цілі.

Хоча першочергово, він створювався для проведення розвідки, спостереження, рекогносцировки та вогневого ураження (несе до чотирьох боєприпасів).

Нагадаємо, що це не перший випадок втратив безпілотника Mohajer-6 від російської протиповітряної оборони та РЕБ

Так, у червні 2023 року, на території тимчасового окупованого півострова Крим були знайдені уламки безпілотника Mohajer-6, який впав через його заглушення засобами РЕБ.

Mohajer-6 має максимальну злітну вагу 600 кг, корисне навантаження 100 кг і дальність польоту 200 км. Він має максимальну швидкість 200 км/год, тривалість польоту 12 годин і максимальну висоту польоту 5400 м.

Начинка безпілотника – переважно іноземна. У дрона японські, китайські та американські камери й лазерний далекомір. Це переважно цивільні компоненти, їх не вважають військовими товарами.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Курська область Росія Світ