fbpx
В Києві відкрили їдальню для Командування Сухопутних військ

В Києві відкрили їдальню для Командування Сухопутних військ

ЗСУ Олександр Сирський Президентський полк Сухопутні війська ЗСУ Україна Харчування

У Київському гарнізоні відкрили ще одну нову офіцерську їдальню, цього разу для Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Про це повідомляє АрміяInform.

Як додало Інформаційне агентство Міністерства оборони України оглянути приміщення та перевірити якість ремонтних робіт прийшов особисто командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Сирський.

Окрему від рядового складу їдальню відкрили на території Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького.

— Питання з організації харчування для офіцерського складу Командування Сухопутних військ тривалий час було проблемним, адже не було окремого належного приміщення. За моєї ініціативи питання щодо приміщення та його ремонту вже вирішили і нині відкрили офіцерську їдальню, — розповів генерал-лейтенант Сирський.

За словами Командувача, ремонт та оснащення нового приміщення тривали протягом двох місяців.

Окрім ремонту, в їдальню закупили нові меблі та сучасне обладнання, що набагато спрощує роботу персоналу та забезпечує ефективне й довготривале зберігання харчових продуктів.

За словами начальника їдальні прапорщика Василя Лук’яненка, нині у їдальні все обладнання нове: пароконвекційні печі, холодильні камери, м’ясорубки, кухонні комбайни тощо. Більшість кухонної техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Але спочатку відремонтували солдатську їдальню Президентського полку, приміщення для приготування їжі (холодні та гарячі цехи).

На жаль випадок виокремлення по прийому їжі для офіцерів окремо від підлеглих не поодинокий у Збройних Силах України та нещодавно одне з таких було продемонстровано президенту України під час візиту на Закарпаття, де він оглянув нове військове містечко для одного з батальйонів 128-ї гірсько-штурмової бригади:

«Володимир Зеленський також ознайомився з перебігом робіт з ремонту їдальні. Її основна зала розрахована на 344 відвідувачі, а зала для офіцерів – на 40 осіб.», – написали у пресслужбі президента

Для прикладу в армії Сполучених Штатів, офіцери, сержанти та рядові традиційно харчуються разом, за аналогічним принципом побудована організація прийому їжі в країнах НАТО.

Окрім прибирання демотиваційного фактору це також дозволяє економити кошти на будівництві та утриманні окремих їдалень, але чому в Україні цей досвід не переймають.

ЗСУ Олександр Сирський Президентський полк Сухопутні війська ЗСУ Україна Харчування