fbpx
В областях на межі з Кримом проводять збори тероборони

В областях на межі з Кримом проводять збори тероборони

124-та бригада тероборони Навчання Україна Херсонщина

В областях на межі з окупованим Кримом проводять збори тероборони України.

Про це повідомила пресслужба Сухопутних військ ЗСУ.

Метою зборів є нарощування спроможностей підрозділів територіальної оборони до виконання визначених їм завдань.

Основними цілями зборів є – удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах:

  • по охороні та захисту адміністративного кордону з АР Крим, прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;
  • виконанні завдань з контролю населених пунктів, по охороні органів державної влади, посиленню охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контроль населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

“Смерчі” та “Оси” провели навчання біля окупованого Криму


До завдань за призначенням тероборони відносять контроль населених пунктів, посилення і захисту державного кордону, охорони і оборони визначених об’єктів, боротьби з ДРГ.

Навчань сил територіальної оборони «Рух100 Злива»

У вересні 2020 року територіальна оборона Херсонської області брала участь у проведенні командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля».

Для їх проведення 10 серпня 2020 року відбулась координаційна нарада за участі керівників області, а також військових командувань.

В ній взяли участь тогочасний голова Херсонської обласної державної адміністрації, а зараз керівник ДК «Укроборонпром» Юрій Гусев, командувач територіальної оборони генерал-майор Анатолій Баргилевич, командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Ігор Палагнюк та військовий комісар Херсонського обласного військового комісаріату полковник Ігор Буднік.


ЗСУ тренуються відбивати напад з окупованого Криму


Нагадаємо, що на території Херсонської області створена 124-та бригада територіальної оборони, завдання якої – охорона та оборона важливих об’єктів в області, контрдиверсійна діяльність та інші заходи на випадок повномасштабної російської агресії.

Бійці-резервісти запорізької тероборони

Також Херсонська область обрана пілотною для організації територіальної оборони, в ході реалізації проєкту планується залучення представників та учнів навчальних закладів: активістів куренів та роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та активістів «Пласту» Херсонської області.

124-та бригада тероборони Навчання Україна Херсонщина