fbpx
В Одесі представили нового командувача ВМС ЗС України

В Одесі представили нового командувача ВМС ЗС України

Андрій Таран ВМС України Воронченко Міністерство оборони (МОУ) Одеса Олексій Неїжпапа Україна Флот

Сьогодні, 15 червня, в Одесі, за участю Міністра оборони України Андрій Тарана відбулася офіційна церемонія представлення новопризначеного командувача ВМС ЗС України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Присутнім було оголошено Указ Президента України від 11 червня, згідно з яким командувачем ВМС ЗС України призначено контр-адмірала Неїжпапу Олексія Леонідовича.

Андрій Таран представив нового командувача ВМС та привітав контр-адмірала Олексія Неїжпапу з призначенням на почесну і відповідальну посаду, побажав йому сил і витримки.

Міністр оборони Андрій Таран подякував попередньому командувачу виду Збройних Сил адміралу Ігорю Воронченку за сумлінну службу та привітав з новим призначенням. Було оголошено наказ, згідно з яким Ігоря Олександровича призначено Головним інспектором Міністерства оборони України.

— У житті кожної людини, особливо це стосується нас, військовослужбовців, які все життя переїжджають з місця на місце, отримуючи нові призначення та нові завдання, наступає такий період, коли завершується робота на тій посаді, яка була до цього і починається робота на новій. Такий період у житті настав і для адмірала Ігоря Воронченка. Якщо до цього ви відповідали лише за ВМС, то зараз на посаді головного інспектора Міноборони, я вимагатиму з Вас відповідальності за все, що відбувається в усіх видах ЗС України, — зазначив Андрій Таран.

Вручення кортику Ігорю Воронченко

Наказом Міністра оборони України за значні заслуги в забезпеченні обороноздатності України, зміцненні територіальної безпеки, віддану багаторічну службу, зразкове виконання службового обов’язку і виявлений при цьому високий професіоналізм, честь і доблесть, Воронченка Ігоря Олександровича нагороджено відзнакою Міністерства оборони України. Очільник оборонного відомства Андрій Таран вручив адміралу Ігорю Воронченку холодну зброю — офіцерський морський кортик. Міністр оборони зазначив, що під керівництвом Ігоря Олександровича у Військово-Морських Силах відбулися значні зміни та проведено величезну роботу.

Андрій Таран ВМС України Воронченко Міністерство оборони (МОУ) Одеса Олексій Неїжпапа Україна Флот