fbpx
В Одесі збиратимуть військові гелікоптери Bell Helicopter

В Одесі збиратимуть військові гелікоптери Bell Helicopter

«Одеський авіаційний завод» Bell Авіабудування Авіація Гелікоптери Гусєв ОПК Укроборонпром

Ліцензійну збірку американських вертольотів Bell UH-1 Iroquois почнуть на Одеському авіаційному заводі. Про це під час візиту на підприємства повідомив директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Про це Мілітарний доповідає з посиланням на Думскую.

За його словами, виробництво розмістять в одному з цехів заводу.

Перший борт повинен бути зібраний до 30-річчя Незалежності України, тобто влітку 2021 року.

Організація виробництва вертольотів зараз знаходиться на завершальній стадії. Проект фінансується за рахунок інвестиційних коштів, – зазначив він.

Директор авіазаводу Віталій Юхачов підкреслив, що «Ірокез» – багатоцільовий вертоліт. Він може бути і транспортним, і пасажирським, а при наявності підвісного озброєння – ударним.

Bell UH-1 Iroquois — військовий гелікоптер з одним газотурбінним двигуном, виконаний по класичній схемі з кермовим гвинтом.

Гелікоптер розроблений у 1952 році компанією Bell Helicopter для Армії США як машина для порятунку поранених та доставки. Перший виліт здійснив 20-го жовтня 1956 року. Гелікоптер поставили на конвеєр у 1960-му. Це був перший газотурбінний гелікоптер Армії США.

Свою доцільність гелікоптер довів протягом В’єтнамської війни. Там він отримав прізвисько «Г’юі» (англ. Huey) від маркування HU-1. Під час війни приблизно 7 000 гелікоптерів було переправлено у В’єтнам.

«Одеський авіаційний завод» Bell Авіабудування Авіація Гелікоптери Гусєв ОПК Укроборонпром