fbpx
В окупованій частині Молдови потонув російський військовий

В окупованій частині Молдови потонув російський військовий

Європа Молдова Російська агресія Світ Сусіди

В окупованій частині Молдови загинув російський військовий.

Про це інформує Мілітарний.

Першого серпня, потонув Валерій Євдокимов, військовослужбовець Оперативної групи російських військ в окупованій частині Молдови – Придністров’ї, пише «Новости Приднестровья». Повідомляється, що це сталося під час порятунку потопаючого хлопчика.

Нагадаємо, що так звана «Придністровська Молдавська Республіка» («ПМР») – самопроголошена держава у Східній Європі на території Придністров’я, яку міжнародна спільнота визнає частиною Республіки Молдова.

На території так званої «ПМР» розташована оперативна група російських військ (ОГРВ).

Російські військові на окупованій частині Молдови

У 2000 році на міжнародному саміті в Стамбулі Росія зобов’язалась вивести це угрупування до кінця 2004 року, але свого зобов’язання не виконала досі.

Україна підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови у міжнародно визнаних кордонах.

Також Україна виступає за перетворення військової місії на цивільну у Придністров’ї, що сприятиме врегулюванню конфлікту у Молдові.

Ще у 2018 році, Україна була готова надати коридор для виведення російських військ з так званої «Придністровської Молдавської Республіки», щойно РФ розпочне цей процес.

У січні цього року, незаконні збройні формування так званої «ПМР» проводили танкову, артилерійську підготовку та навчання розвідників.

На полігоні збройні формування відпрацювали на танках Т-64БВ підготовку екіпажів з проходу в мінно-вибуховій загороді та інших перешкодах. Також артилеристів перевірили на готовність до виконання навчально-бойових завдань.

Артилеристи вчилися займати вогневі позиції, готувати міномети до бою і наводити знаряддя на ціль. Додатково була проведена вогнева підготовка розвідників незаконних формувань у так званій «ПМР».

Європа Молдова Російська агресія Світ Сусіди