fbpx
В Польщі почали будівництво четвертого мінного тральщика типу Kormoran II

В Польщі почали будівництво четвертого мінного тральщика типу Kormoran II

ВМС Польщі Європа Польща Світ Сусіди Тральщик Флот

На суднобудівній верфі Remontowa Shipbuilding у Гданську пройшла церемонія різання металу для четвертого мінного тральщика типу Kormoran II.

Він матиме назву Jaskółka та бортовий номер 604.

Про це йдеться на сайті компанії.

Корабель увійде до складу 12-го дивізіону тральщиків 8-ї флотилії берегової оборони, дислокованої у військово-морському порту у Свіноуйсьце.

Церемонія нарізання металу для мінного тральщика Jaskółka, 28 березня 2023 Фото: Remontowa Shipbuilding

Сьогодні особливий день для ВМС, це практичний початок будівництва нового мінного мисливця, четвертого в серії, який незабаром буде називатися Jaskółka“, – сказав голова Управління озброєнь контрадмірал Влодзімєж Кулагін.

Корабель – четвертий мінний тральщик класу Kormoran II, який виготовлений Remontowa Shipbuilding. Прототип корабля Kormoran, який був спроєктований і побудований за науково-дослідною формулою, надійшов на озброєння в листопаді 2017 року.

Зазначають, що експлуатація першого зразка дозволила модернізувати конструкцію наступних серійних міношукачів. Завдяки цим покращенням тральщики Albatros і Mewa матимуть оптимальні можливості для роботи в складних гідрометеорологічних умовах.

Основні та найбільш суттєві зміни стосуються артилерійського озброєння та систем протидії підводним мінам“, – йдеться у повідомленні компанії.

Пам'ятний знак початку будівництва мінного тральщика Jaskółka, 28 березня 2023 Фото: Remontowa Shipbuilding

У виданні Konflikty повідомили, що під час заходу оголосили, що наступні два міношукачі матимуть назви Rybitwa та Czajka з номерами 605 та 606. Який номер якому кораблю буде присвоєний, наразі невідомо.

Загальні характеристики головного корабля проєкту Kormoran:

Водотоннажність: 850 т
Довжина: 48,50 м
Ширина: 10,30 м
Осадка: 2,70 м
Швидкість: 15 вузлів
Екіпаж: 45 осіб + 6 водолазів

Кораблі цього класу озброєні зенітною установкою ZU-23-2MR Wróbel II з двома 23-мм гарматами, чотирма ПЗРК “Грім” і чотирма 12,7-мм кулеметами.

Мінний тральщик ORP Kormoran

До складу протимінного оснащення корабля входить гідроакустична система (ГАС) пошуку мін SHL-101/T та самохідна ГАС змінної глибини Orka, підводні дистанційно керовані апарати Double Eagle Mk III виробництва шведської компанії Saab, а також польські модульні підводні апарати Morswin і одноразові знищувачі мін Gluptak.

Мінний тральщик MEWA ВМС Польщі з бортовим номером 603 Фото: ВМС Польщі

Нагадаємо, у лютому 2023 року флот Польщі ввів у стрій третій мінний тральщик MEWA класу KORMORAN II.

ВМС Польщі Європа Польща Світ Сусіди Тральщик Флот