fbpx
В Росії показали макет ударного БПЛА «Гелиос»

В Росії показали макет ударного БПЛА «Гелиос»

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Росія Сусіди

Московське машинобудівне підприємство імені Чернишова представило макет розвідувально-ударного безпілотного літального апарату «Гелиос».

Про це повідомляють ЗМІ Росії.

Нині в Росії ведеться розробка декількох розвідувально-ударних безпілотників великої тривалості польоту. Один з них – «Альтиус». Реалізація цього проєкту почалася ще у 2011 році.

Спочатку роботи по проєкту вело Конструкторське бюро імені Симонова. Воно створило щонайменше три льотних зразка під назвою «Альтиус-М». В кінці 2018 року Міноборони РФ передало проєкт Уральському заводу цивільної авіації.

Як зазначається у ЗМІ РФ, ймовірно, проєкт «Гелиос» бере участь в тому ж конкурсі на створення розвідувально-ударного безпілотника, що і «Альтиус».

Макет БПЛА «Гелиос». Фото: ЗМІ РФ

Детальні подробиці про перспективний безпілотник поки не розкриваються.

На початку поточного року Міноборони Росії замовило Уральському заводу цивільної авіації створення розвідувально-ударного безпілотника «Альтиус-РУ».

Повідомляється, що безпілотник «Альтиус-РУ» отримає систему супутникового зв’язку і зможе перебувати в повітрі понад 24 години.

БПЛА «Альтиус». Фото: МО Росії

Апарат можна буде використовувати для оптичної та радіоелектронної розвідки, а також завдавати ударів по наземних цілях. Апарат зможе обмінюватися інформацією з пілотованими літальними апаратами.

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Росія Сусіди