fbpx
В Росії “прощалися” з десантником, чиє тіло досі в Україні

В Росії “прощалися” з десантником, чиє тіло досі в Україні

Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Київщина Пропаганда Росія Україна

В Росії провели церемонію прощання з командиром російських десантників, чиє тіло досі знаходиться в Україні.

Про це повідомляє Мілітарний.

19 квітня у Вологодській області відбулася церемонія прощання із загиблим російським військовослужбовцем Данилом Андрійовичем Меньшиковим.

Адміністрація Тотемського району (Вологодська область – ред.) повідомила, що гвардії лейтенант Меньшиков загинув під час проведення так званої «Специальной военной операции на Украине».

Інформація про Меньшикова від адміністрації Тотемського району

Відомо, що Меньшиков у 2016 році вступив до Рязанського вищого повітряно-десантного командного училища імені генерала армії Маргелова В.Ф.

Проходив військову службу у військовій частині міста Кострома на посаді командира парашутно-десантного взводу парашутно-десантної роти. Посмертно представлений до нагородження орденом «Мужества».

Тіло в Україні

У Генеральному штабі Збройних Сил України заявили, що не розуміють кого поховали в Росії, тому, що, тіло Данила Меньшикова досі знаходиться в Україні.

В цей час тіло окупанта знаходиться в Київській області, в Бучанському районі біля села Мощун.

Підірвана БМД російських десантників та тіло Меньшикова. Квітень 2022. Фото: Генштаб ЗСУ

Тіло командира російських десантників знаходиться в Київській області, в Бучанському районі біля села Мощун.

«Населення країни-агресора вже, мабуть, звикло до такої тьми руського міра. Від підміни понять, всеохоплюючої брехні та фальсифікації, до підміни тіл своїх загиблих солдатів», –  розповіли у Генштабі ЗСУ.

Під час розмінування території в Мощуні було знайдено тіло гвардії лейтенанта росіян. Також військові Збройних Сил України продемонстрували документи Данила Андрійовича Меньшикова.

Документи Меньшикова. Квітень 2022. Фото: Генштаб ЗСУ

«Документи при ньому. Це гвардії лейтенант, якого, згідно з відкритими джерелами, хочуть поховати в Росії. Хоча він знаходиться тут, був перекопаний в одному з окопів. Лежить тут у нас, на українській землі. Ми його тут і поховаємо, без почестей», – зазначив військовий.

Війна з Росією Втрати Росії ЗС Росії Київщина Пропаганда Росія Україна