fbpx
В Севастополі затонули російський плавдок та субмарина

В Севастополі затонули російський плавдок та субмарина

Крим Підводні човни Російська агресія Судноремонт Флот Чорне море Чорноморський флот

В окупованому Севастополі затонули плавучий док зі списаним підводним човном Б-380, що входив складу Чорноморського флоту Росії.

Про це повідомляє російський ТАСС

Подія сталась у Південній бухті Севастополя.

Повідомляється, що плавдок ПД-16 затонув в ніч на неділю, підводний човен вже сплив на поверхню і перебуває на плаву.

Плавдок ПД-16 був закладений у 1938 році.

Підводний човен Б-380 “Святой князь Георгий” – останній човен проекту 641Б “Сом”, мав на озброєнні 6 торпедних апаратів (533 мм) з боєзапасом 24 торпеди.

Б-380 належить до великих дизельний човнів проекту 641Б. Фактично це глибока модернізація того ж проекту що і український човен “Запоріжжя”, що лишився в окупантів.

“Модернізація полягала в підвищенні бойової ефективності за рахунок установки нового радіотехнічного озброєння, збільшення боєзапасу мінно-торпедної зброї на 20%, а також підвищення рівня автоматизації управління бойовими технічними засобами, умов розміщення екіпажу тощо. Для свого часу, це були чи не найтихіші радянські ПЧ!”, – розказав головний редактор Українського мілітарного порталу Тарас Чмут

Всього було побудовано 18 корпусів цього проекту, з який на сьогодні до складу ВМФ Росії входив лише Б-380. Човен закладений 15 жовтня 1981 року. Увійшла до складу флоту 30 грудня 1982 року. Це був останній ПЧ цього проекту, що було збудовано для радянського флоту.

З 1992 року і до тепер, Б-380 перебував у вічному ремонті в Севастополі. В якісь період, як то у 2000-му році, чи кінці 2000-х, Уряд РФ відновлював ремонтні роботи, виділяв величезні кошти, але все лишалося на своїх місцях.

У 2005 році човен було поставлено до плавучого доку “ПД-16” у Південній бухті, недалеко від залізничного вокзалу Севастополя. Там він простояв до сьогодні.

Крим Підводні човни Російська агресія Судноремонт Флот Чорне море Чорноморський флот