fbpx
В штаті Кашмір вбили індійських військових

В штаті Кашмір вбили індійських військових

Азія Індія Кашмір Світ

На підконтрольній Індії частині регіона Джамму та Кашмір відбулась перестрілка між силами безпеки та повстанцями, в результаті були вбиті як серед індійських військових, так і нападників.

Про це повідомляє Анадолу.

Зіткнення відбулось в окрузі Купвара, загинуло двоє повстанців та п’ятеро індійських військовослужбовців, у тому числі полковник та майор.

Минулого, 2019-го року, індійський уряд вніс пропозицію в парламент про відміну особливого автономного статусу штату Джамму та Кашмір шляхом внесення поправок у статтю 370 Конституції Індії. Парламент підтримав ініціативу, що викликало критику зі сторони сусіднього Пакистану, котрий також контролює частину спірної території.

Зокрема офіційний Ісламабад звинуватив Індію у порушенні резолюції Ради Безпеки ООН та заявив про готовність здійснити кроки у відповідь.

Індійські військові у штаті Кашмір

До цього відносини Індії та Пакистану різко погіршились після теракту у Джамму та Кашмірі 14 лютого 2019 року, що став найкривавішим у регіоні за останні 30 років.

В результаті якого загинуло 45 співробітників сил Центрального поліцейського резерву Індії та ще 35 отримало поранення.

У відповідь на теракт, 27 лютого 2019 року повітряні сили Індії нанесли удар по території Пакистану, і як стверджують офіційні джерела, авіаудар був нанесений по табору бойовиків.

У відповідь Пакистан підняв на перехоплення два свої винищувачі, що збили індійські літаки.

Азія Індія Кашмір Світ