fbpx
В Швеції розпочали процедуру продажу Польщі двох субмарин

В Швеції розпочали процедуру продажу Польщі двох субмарин

Балтія ВМС Польщі Європа Закупівлі Підводні човни Польща Світ Флот Швеція

Уряд Швеції запросив у парламенту дозволу на продаж Польщі двох вживаних субмарин HSwMS Södermanland та HSwMS Östergötland у відповідь на польський запит.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages із посиланням на польське видання Defence24.

Відповідний запит на придбання двох субмарин, Міністерство оборони Польщі направило торік.

Підводні човни HSwMS Södermanland та HSwMS Östergötland були побудовані у 1985-1990 роках, компаніями Kockums і Karlskronavarvet за проєктом Västergötland.

Впродовж 2000-2005 роках HSwMS Södermanland та HSwMS Östergötland пройшли радикальну модернізацію, яка полягала в установці нової секції з двигунами Стірлінга (довжина збільшилась на 12 метрів). Через кардинальні відмінності модернізовані човни отримали позначення «Седерманланд» (швец.: Södermanland).

Підводний човен HMS Södermanland (Söd)

Щодо технічного стану, то HSwMS Östergötland був виведений з експлуатації в 2011 році та, ймовірно, використовувався як джерело запчастин для HSwMS Södermanland, який також повинен буде пройти модернізацію, оскільки планувався до списання в 2021 році.

Субмарини класу Södermanland мають шість носових 533-мм торпедних апарати для 12 важких далекобійних торпед Tp 613, а також трьома носовими 400-мм торпедними апаратами для шести універсальних торпед Tp 43 або 22 мін.

Балтія ВМС Польщі Європа Закупівлі Підводні човни Польща Світ Флот Швеція