fbpx
В США готується заступити на бойове чергування десятий LCS

В США готується заступити на бойове чергування десятий LCS

Austal ВМФ США Патрульний корабель Суднобудування США Флот

В суботу відбудеться церемонія введення до складу Військово-морського флоту США десятого корабля класу Independence USS Cincinnati (LCS 20) типу Littoral Combat Ship (LCS).

Про це повідомляє Naval Today

Церемонія проходитиме у Ґалфпорті в штаті Міссісіпі.

USS Cincinnati (LCS 20) стане десятим кораблем Littoral Combat Ship (LCS) у складі ВМФ США та п’ятим названим на честь третього за величиною міста штату Огайо – Цінціннаті (англ. – Cincinnati).

Littoral Combat Ship (LCS) – це нове покоління військових кораблів, що призначені виконувати широкий спектр бойових завдань як у відкритому морі, так і в прибережній зоні. Серед функцій – патрулювання, боротьба кораблями та підводними човнами противника, протимінна робота, ведення розвідки та інші.

Основні технічні характеристики кораблів типу LCS:

Водотоннажність: 2637 тонн
Довжина: 127,41 метрів
Ширина: 31,7 метрів
Осадка: 4,27 метрів.
Максимальна швидкість: 50 вузлів
Автономність: 14 діб
Екіпаж: 40 осіб, в тому числі 8 офіцерів
Озброєння: 57-мм гармата BAE System Mk 110
чотири кулемета калібром 12,7 мм (.50 калібр)
ЗРК Evolved SeaRAM
Авіакрило: 2 гелікоптера MH-60R/S та БПЛА MQ-8 Fire Scout

У червні 2018-го року стало відомо, що на озброєння американського флоту стануть дозвукові протикорабельні ракети NSM (Naval Strike Missile) – спільну розробку Raytheon з норвезькою компанією Kongsberg.

Вартість угоди складає 14,8 млн доларів. Після випробувань на відповідність параметрам Kongsberg та Raytheon зможуть отримати контракт на загальну суму до 847 млн доларів.

В липні 2019-го року прес-служба ВМФ США опублікувала ряд світлин на яких п’ятий корабель типу LCS – USS Gabrielle Giffords (LCS 10) був помічений з пусковими установками для протикорабельних ракет NSM:

USS Gabrielle Giffords (LCS 10) з пусковими NSM

Вже 1 жовтня 2019-го року відбулись перші пуски протикорабельної ракети NSM з корабля USS Gabrielle Giffords (LCS 10) по колишньому фрегату ВМФ США USS Ford (FFG 54):

Як скоро і чи будуть встановлені пускові для протикорабельних ракет NSM на USS Cincinnati (LCS 20) наразі не відомо.

 

Austal ВМФ США Патрульний корабель Суднобудування США Флот