fbpx
В США вдруге невдачею завершилися випробування гіперзвукової ракети

В США вдруге невдачею завершилися випробування гіперзвукової ракети

Lockheed Martin Випробування Гіперзвукові ракети ПС США Ракетобудування Світ США

В США вдруге невдачею завершилися випробування авіаційної гіперзвукової ракети.

Про це інформує Мілітарний.

Друга спроба провести льотні випробування прототипу гіперзвукової ракети швидкого реагування AGM-183A ARRW завершилася невдачею. Після відокремлення від літака-носія бомбардувальника В-52Н, ракетний двигун так і не запрацював, пише The Drive.

Випробуванн відбулися 28 липня біля узбережжя Каліфорнії над Тихом океаном.

Ракета відокремилась від літака і успішно продемонструвала повну послідовність запуску, включаючи отримання сигналу GPS, та безпечного від’єднання від літака-носія. Ракета також продемонструвала роботу з маневрування після відстикування, що забезпечує безпечну роботу екіпажу носія. Після цих маневрів ракетний двигун не запустився, – йдеться у повідомленні пресслужби ПС США.

Проте, не дивлячиць на невдале випробування, Повітряні сили наполягають на тому, що вони отримали корисні дані щодо можливостей гіперзвукових ракет.

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

В ході тестування планувалося перевірити надійність відділення гіперзвукового плануючого бойового блоку від прискорювача та керованість в польоті.

Попередні невдалі випробування відбулися 5 квітня. Тоді через технічні проблем ракета під час спроби запуску так і не запустилася з борту бомбардувальника B-52H Stratofortress, літак з прототипом повернувся на базу Повітряних сил.

Згідно з раніше озвученими даними, комплекс ARRW складається з твердопаливної ракети повітряного базування, оснащеної гіперзвуковим блоком з ракетним двигуном Tactical Boost Glide.

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

Цей авіаційний комплекс створюють навколо проєкту Common Hypersonic Glide Body (C-HGB) – універсальна керована маневрена плануюча гіперзвукова бойова частина що розробляється для оснащення систем озброєння трьох видів американських збройних сил (армії, ПС і ВМС).

Гіперзвукова бойова частина C-HGB заснована на розробленій Сандійскіми національними лабораторіями в інтересах армії США експериментальної гіперзвукової бойової частини Advanced Hypersonic Weapon (AHW), льотні випробування якої проводилися двома пусками у 2011 і 2014 роках і що досягала швидкості 8М (“М” – Число Маха). Для C-HGB офіційно поки що заявляється швидкість “більш 5М”. Виготовлення цих блоків здійснюється компанією Dynetics Technical Solutions (DTS).

Попередньо планується придбати принаймні вісім повноцінних прототипів AGM-183A, деякі з яких можуть бути розгорнуті в обмежених експлуатаційних можливостях залежно від того, як пройдуть майбутні льотні випробування.

Lockheed Martin Випробування Гіперзвукові ракети ПС США Ракетобудування Світ США