fbpx
У центрі Луганська стався вибух

У центрі Луганська стався вибух

Авіація Війна з Росією Донбас Крилаті ракети Луганськ Ракетний удар Україна

У центрі окупованого Луганська пролунав вибух. Попередньо відомо, що інцидент стався внаслідок влучання невідомого зразка озброєння.

Про це повідомляє “Мілітарний”.

Невідома ракета влучила в офісне приміщення по вулиці Цимлянська, 11. Будівля розташована в центрі Луганська, що за 90-100 кілометрів від лінії бойового зіткнення.

Очевидці повідомляють про три послідовні вибухи, яким передував характерний звук польоту об’єкта у повітрі.

Поряд з місцем вибуху місцеві жителі знайшли залишки авіаційної ракети-приманки ADM-160B MALD. Її призначення – відволікання на себе ворожих систем ППО. Про передачу цих ракет на озброєння України раніше не повідомлялось.

Наразі достовірно невідомий тип ракет, які влучили у будівлю.

Можна зробити припущення, що удар було нанесено нещодавно анонсованими британсько-французькими крилатими ракетами Storm Shadow. Це припущення пояснює застосування крилатих ракет-приманок для обходу ворожих систем ППО.

ADM-160B MALD

ADM-160B – це авіаційна крилата ракета-приманка, розроблена у 2003 році американською корпорацією Raytheon. Приблизна вартість ракети становить 322 тисячі доларів за цінами 2015 року.

Ракета має складені крила для більш компактного транспортування. Під час запуску крила розгортаються, після чого вмикається турбореактивний двигун. Після пуску ракета летить за заздалегідь визначеним курсом, який може складатись із декількох сотень точок.

Наведення ракети виконується за допомогою інерціальної навігаційної системи з підтримкою GPS. Незважаючи на те, що курс ракети попередньо запрограмований до того, як літак покине землю, пілот може змінити програму польоту в будь-який момент до старту.

Ракета масою 115 кілограмів здатна долати відстань у 920 кілометрів за попередньо запрограмованим маршрутом на дозвуковій крейсерській швидкості у 0,91 Маха.

ADM-160B оснащений авіаційним турбореактивним двигуном Hamilton Sundstrand TJ-150. Бойова частина відсутня.

Авіація Війна з Росією Донбас Крилаті ракети Луганськ Ракетний удар Україна