fbpx
В Україні адаптували ракети AGM-88 HARM на винищувачі Су-27

В Україні адаптували ракети AGM-88 HARM на винищувачі Су-27

Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Війна з Росією Військова допомога ЗСУ ПС ЗСУ Су-27 США Україна Україна-США

Повітряні Сили ЗСУ адаптували американські протирадіолокаційні авіаційні ракети AGM-88 HARM для застосування з винищувачів Су-27.

В мережі з’явилося відповідне фото.

Раніше було відомо, що ці ракети використовували лише українські бойові літаки МиГ-29 радянського виробництва.

Американські ракети AGM-88 HARM призначені для ураження радарів.

Минулого місяця стало відомо, що Сполучені Штати допомогли адаптувати високошвидкісні протирадіолокаційні ракети HARM для винищувачів МиГ-29 Повітряних Сил ЗСУ. Про це розповів заступник голови Пентагону Колін Каль.

На початку серпня почали з’являтися перші повідомлення про ураження російських позицій ракетами AGM-88 HARM.

Але тоді не було відомо, із якої платформи українські військові застосовують американські ракети. 24 серпня Колін Каль дав відповідь на це питання:

«Ми надали українцям деякі ракети HARM і ми адаптували ці ракети, щоб вони могли стріляти з МиГ-29. Вони, звичайно, не були призначені для того, щоб літати з такого обладнання. Вони були призначені для того, щоб літати з наших літаків, і українці останніми тижнями з великим успіхом використали ракети HARM, щоб вивести з ладу російські радіолокаційні системи».

Тепер наші важкі винищувачі Су-27 можуть уражати російські радіолокаційні засоби зі складу зенітно-ракетних комплексів С-300 або С-400, самохідні ЗРК і ЗРГК такі як – «Тор», «Панцир-С1» і «Бук», а також оглядові РЛС противника на різних ділянках фронту.

8 серпня у Міністерстві оборони США підтвердили, що надали Повітряним Силам ЗС України протирадіолокаційні ракети. Також українські військові показали відео бойового застосування ракет.

Ракета AGM-88 HARM

AGM-88 High-speed Anti-Radar Missile – високошвидкісна протирадіолокаційна ракета, що здатна наводитися на високочастотні РЛС. Ракета HARM обчислює розташування цілі й здатна уразити навіть вимкнену станцію. Останні модифікації призначені для ураження РЛС зі зміною робочих частот.

Модель ракети AGM-88 HARM

Загалом ракета AGM-88 HARM розрахована на використання з американськими і деякими європейськими літаками. Але тепер її запускають і з винищувачів радянського виробництва, які стоять на озброєнні Повітряних Сил України.

Авіаційне озброєння Авіація Винищувач Війна з Росією Військова допомога ЗСУ ПС ЗСУ Су-27 США Україна Україна-США