fbpx
В Україні навіть мови не йдеться про виготовлення ядерної зброї – Данілов

В Україні навіть мови не йдеться про виготовлення ядерної зброї – Данілов

Данілов РНБО Україна Ядерна зброя

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що в Україні не йдеться навіть мови про виготовлення ядерної зброї.

Про це інформує Мілітарний.

Так сказав Данілов за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) 23 лютого, під час спілкування з пресою, пише «Українська правда».

«Президент не казав про розробку ядерної зброї. Президент звертав увагу на виконання всіма підписантами Будапештського меморандуму тих зобов’язань щодо нашої безпеки, які були там прописані.

За те, що ми віддали нашу ядерну зброю, наш ядерний потенціал підписанти брали на себе повноваження забезпечити нашу незалежність.

Про те, що ми збираємося робити ядерну зброю, я ніде не бачив, ніде не читав і не знаю нащо ви це інтерпретуєте», – зауважив Олексій Данілов.

В «Українській правді» зауважили, що Президент України Володимир Зеленський у промові на Мюнхенській конференції не говорив прямо про намір відновити ядерний потенціал, але сказав: якщо підписанти Будапештського меморандуму не нададуть гарантій безпеки для України перед лицем війни з Росією, то Україна “матиме повне право вважати, що Будапештський меморандум не працює”.

Президент Росії Володимир Путін на це заявив, що Україні завдяки “доробку” з радянських часів буде “набагато простіше, ніж багатьом іншим державам”, обзавестися тактичною ядерною зброєю, особливо “у разі технологічної підтримки із закордоння”.

Нагадуємо, що українські артилеристи проводять злагодження на 203-мм самохідних гарматах 2С7 «Піон». Підрозділ гармашів готується до виконання завдань за призначенням.

«Далі починається планування бойових дій, підготовка підрозділів до виконання завдань, вибір районів зосередження і вогневих позицій, а також практична робота командира і розрахунків гармат», – сказав командир артилерійської батареї лейтенант Андрій Коток.

Під час тренувань у командира є можливість оцінити рівень теоретичної готовності, практичної навченості особового складу та зробити висновки щодо того, над чим потрібно додатково працювати. А інколи особистим прикладом показати правильність дій.

Данілов РНБО Україна Ядерна зброя