fbpx
В Україні опрацьовують проєкт модернізації ЗРК С-300

В Україні опрацьовують проєкт модернізації ЗРК С-300

ЗРК КБ «Південне» Модернізація ОПК Павлоградський хімічний завод С-300 Технології Україна

В Україні опрацьовують проєкт модернізації радянського ЗРК (зенітного ракетного комплексу) середнього радіусу дії С-300.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Роботи проводяться рядом українських підприємств, серед яких Конструкторське бюро «Південне» та Державне підприємство «Павлоградський хімічний завод».

Перед визначенням можливостей модернізації зенітного ракетного комплексу С-300 у КБ «Південне» вже проводили продовження термінів експлуатації ракети, що включало:

  • дефектацію виробу
  • розробку ремонтної документації
  • відпрацювання зразка після проведення робіт

Також про дослідні роботи з можливості переоснащення, продовження термінів експлуатації виробів та модернізації зенітної керованої ракети (ЗКР) розказав директор «Павлоградського хімічного заводу» Леонід Шиман в сюжеті “ВІЛЬХА ПАСТОРА” або Ракетна програма України програми 5-го каналу На власні очі, на якому і проводились роботи по двигуну 48Д6 від ЗКР серії 5В55 ЗРК С-300.

Твердопаливний двигун 48Д6 від ЗКР серії 5В55

Твердопаливний двигун 48Д6 від ЗКР серії 5В55 вже пройшов ряд наземних випробувань:

Ймовірно пуски ракет після продовження термінів експлуатації відбувались під час одних з навчань зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України.

Одним з головних напрямків модернізації ЗРК С-300 є збільшення дальності польоту ракет комплексу та низки інших параметнів.

Окрім того, що в Україні опрацьовують проєкт модернізації ЗРК С-300, раніше КБ «Південне» освоїло обслуговування комплексу «Точка-У» та провело успішні пуски на одному з державних випробувальних полігонів.

До початку російської агресії проти України у 2014 році роботи з продовження ресурсу ракет комплексу «Точка-У», та їх обслуговування здійснювались у Росії, або російськими спеціалістами в Україні.

ЗРК КБ «Південне» Модернізація ОПК Павлоградський хімічний завод С-300 Технології Україна