fbpx
В Україні планують виготовляти БТР Fuchs

В Україні планують виготовляти БТР Fuchs

Rheinmetall Бронетехніка БТР Німеччина ОПК Україна Укроборонпром

Німецький концерн Rheinmetall планує разом з ДК «Укроборонпром» виробляти в Україні бронетранспортери Fuchs.

Про це в інтерв’ю Bild повідомив президент Rheinmetall Армін Паппергер.

«Ми почнемо там з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів екстреної допомоги й хочемо якомога швидше виготовити броньовані транспортні засоби, наприклад, броньовані транспортні машини Fuchs», – сказав Паппергер.

За його словами, Україну також цікавлять сучасний бойовий танк Panther та БМП Lynx.

«Але першим кроком є ​​забезпечення гострих потреб країни в її оборонній боротьбі», – зазначив керівник Rheinmetall.

Президент Rheinmetall Армін Паппергер. Фото: Bild

На запитання, чи не боїться він відкривати виробництво в Україні з огляду на ракетні удари Росії, він відповів: «Україна має ефективні засоби захисту від нападів на чутливі цілі, головним чином завдяки західній допомозі. Електростанції та інші промислові підприємства також працюють і в разі пошкодження негайно ремонтуються».

Нагадаємо, у травні державний концерн «Укроборонпром» і німецька компанія Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство шляхом створення спільного підприємства.

Fuchs

Німецький бронетранспортер Fuchs спочатку розроблений Daimler-Benz, але доопрацьований тепер Rheinmetall.

Fuchs був другим колісним броньованим автомобілем, що надійшов на озброєння Бундесверу, і його можна було використовувати для вирішення завдань, включаючи транспортування військ, як інженерний транспорт, для біологічної та хімічну розвідки й радіоелектронної боротьби.

Бронетранспортер Fuchs німецьких військових. 2020 рік. Фото: Combat-Camera-Europe

Компанія Rheinmetall MAN Military Vehicles та її попередники виготовили 1236 одиниць Fuchs 1, в основному для німецької армії. Подальший розвиток конструкції спричинив створення Fuchs 2, вперше показаного у 2001 році.

У 2022 році Rheinmetall представив новий бронетранспортер Fuchs Evolution з колісною формулою 6×6. Fuchs Evolution – це глибока модернізація нового покоління.

Бронетранспортер Fuchs Evolution від Rheinmetall. Фото зі сторінки компанії

Абсолютно новий Fuchs від Rheinmetall досягає нових висот завдяки значному підвищенню потужності та мобільності, більшому простору та більшому корисному навантаженню.

Rheinmetall Бронетехніка БТР Німеччина ОПК Україна Укроборонпром