fbpx
В Україні формування руху опору з росіян домовилися про співпрацю

В Україні формування руху опору з росіян домовилися про співпрацю

Війна з Росією Добровольці ЗСУ Росія Україна

Представники формувань “Легион Свобода России”, “Русский Добровольческий Корпус” та “Национальная Республиканская Армия” підписали в Україні декларацію про співпрацю.

Також вони створюють спільний Політичний Центр, який очолить російський опозиційний політик, депутат Держдуми РФ 2007-2016 років, Ілля Пономарьов.

Представники цих формувань заявили, що поділяють спільне завдання щодо звільнення Росії від путінського режиму.

Також припинення терору кремлівських силовиків проти громадян своєї та інших країн, та якнайшвидшого припинення агресивної війни проти України.

Зокрема:

  • Вони організують координацію своїх дій щодо збройного опору путінському режиму.
  • Будуть вести спільну інформаційну політику, пояснюючи російському суспільству свої цілі та завдання, а також забезпечуючи агітацію серед противників путінізму.
  • Зберігаючи окрему символіку кожного зі своїх підрозділів, приймають спільний біло-синьо-білий прапор як символ спільної боротьби.
  • Сформують Політичний Центр з метою представлення їхніх інтересів перед органами державної влади різних країн та організації спільної інформаційної політики. Координація діяльності Центру доручається Пономарьову Іллі Володимировичу.

Формування підтверджують, що вони взяли зброю в руки, щоб боротися виключно з узурпаторами влади в Росії, розпалювачами та організаторами війни та їх прислужниками та фінансистами.

Як зазначається, метою є вільна демократична Росія, побудована на засадах самоврядування громадян та соціальної справедливості, без олігархії та корупції, без поліцейського насильства та свавілля чиновників, без воєн та анексій, без колоній та окупованих територій, де кожен народ, який живе в країні, сам обирає свій шлях.

Ми закликаємо представників російської опозиції та простих громадян відкинути всі сумніви та розбіжності та приєднатися до нашої боротьби“, – йдеться у повідомленні.

Російський рух опору

Підрозділ “Легион Свобода России” — найрозрекламованіший російський підрозділ у складі українських Збройних Сил.

Бійці формування “Легион Свобода России”. Серпень 2022. Україна. Фото зі сторінки підрозділу

Про нього стало відомо навесні 2022 року, коли кілька чоловіків у масках та російській камуфльованій формі дали в Києві пресконференцію. Вони сказали, що є військовослужбовцями армії Росії, потрапили в полон і тепер вирішили перейти на бік країни, яка зазнала агресії Кремля.

Нещодавно було оголошено про створення нового підрозділу – “Русский Добровольческий Корпус”. На відміну від “Легион Свобода России”, керівництво корпусу робить ставку не на колишніх російських військовослужбовців, а на російських емігрантів.

Бійці формування “Русский Добровольческий Корпус”. Серпень 2022. Україна. Фото зі сторінки підрозділу

Формування “Национальная Республиканская Армия” – це національно-визвольна організація в самій Росії, про яку мало що відомо. В Україні цю організацію представляє Ілля Пономарьов.

Війна з Росією Добровольці ЗСУ Росія Україна