fbpx
В Україні у рамках «Армії дронів» підготували 10 тисяч операторів БПЛА

В Україні у рамках «Армії дронів» підготували 10 тисяч операторів БПЛА

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Міністерство цифрової трансформації України Навчання Україна

В рамках проєкту «Армія дронів» в Україні вже підготовлено 10 тисяч операторів безпілотників.

Про це в ефірі телемарафону повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Проєкт започаткувало Міністерство цифрової трансформації та фандрейзингова платформа UNITED24 у співпраці з українськими військовими.

За словами віцепрем’єр-міністра, за рік вдалося зібрала 325 мільйонів доларів.

“За рік вдалося зібрати 325 мільйонів доларів. Цікаво, що люди підтримують проєкт зі 110 країн світу”, – сказав Федоров.

Проєкт «Армія дронів» продовжує розвиватися. Тільки нещодавно закінчили черговий збір і будуть нові збори на БПЛА, зазначив Федоров.

Нещодавно ми закінчили першу частину проєкту навчання пілотів безпілотників, 10 тисяч пілотів навчили за цей час. Тобто «Армія дронів» – це про комплексний розвиток сфери БПЛА як з точки зору виробництва, так і з точки зору їх застосування”, – наголосив віцепрем’єр-міністр.

Федоров додав, що метою проєкту є, зокрема, створення ударних рот безпілотників. Йдеться про формування 60 таких рот, і трансформації доктрини застосування БПЛА.

У структурі Збройних сил України перші роти ударних безпілотників сформували у березні. Їхнє створення у складі Сил оборони ухвалив Головнокомандувач ЗС України генерал Валерій Залужний.

Формування рот ударних БПЛА відбувається за участі Генерального штабу, Держспецзв’язку, Міністерства оборони та фонду UNITED24.

Нагадаємо, що «Армія дронів» – це програма, до якої входять системна закупівля безпілотників, їхній ремонт та обслуговування. А за потреби – оперативна заміна БПЛА та курс навчання пілотів.

У серпні минулого року в рамках цього проєкту надійшли перші безпілотні комплекси різних класів для забезпечення потреб Сил оборони України.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Міністерство цифрової трансформації України Навчання Україна