fbpx
В Україні засуджено бойовика «ДНР»

В Україні засуджено бойовика «ДНР»

Війна на Донбасі Донбас Київ Контррозвідка Російська агресія СБУ Суд Україна

Суд у Києві виніс вирок бойовику так званої «ДНР».

Про це інформує Мілітарний.

У ході досудового слідства встановлено, що мешканець тимчасово окупованого Донецька добровільно вступив до навчального центру незаконних збройних формувань «ДНР» у м. Слов’янськ.

Після його закінчення був призначений на посаду заступника керівника. Він здійснював підготовку бойовиків для незаконних формувань, які брали активну участь у збройному супротиві підрозділам сил антитерористичної операції, повідомили у СБУ.

За даними Служби безпеки України, перебуваючи у складі різних підрозділів, бойовик брав активну участь в артилерійських обстрілах позицій Збройних Сил України у районі Донецька, Ясинуватого, Докучаєвська, смт Пантелеймонівка, а також здійснював чергування на військових об’єктах, конвоював затриманих та військовополонених.

Контррозвідка СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України затримала бойовика у жовтні цього року, в одному з хостелів Києва, куди він прибув з території тимчасово окупованого Кримського півострова.

Затриманий є мешканцем тимчасово непідконтрольного українській владі Донецька.

Шевченківський районний суд міста Києва визнав його винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та засудив до 6 років позбавлення волі.

Також, у вересні, набрав законної сили вирок суду стосовно громадянина України, затриманого у березні 2021 року за матеріалами контррозвідки.

Суд визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами).

Затримання бойовика на Харківщині. Фото: СБУ

Зловмисник за власною ініціативою у травні 2014 року розпочав співробітництво з російськими окупантами.

За даними слідства, він з вогнепальною зброєю охороняв позиції терористичної організації «ЛНР», вів активні розвідувальні дії. Займався збором даних про позиції підрозділів Збройних Сил України та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

Війна на Донбасі Донбас Київ Контррозвідка Російська агресія СБУ Суд Україна