fbpx
В’єтнам експортує швидкісні патрульні катери до Африки

В’єтнам експортує швидкісні патрульні катери до Африки

Африка В'єтнам Нігерія Патрульні катери Суднобудування Флот

В’єтнам експортує швидкісні патрульні катери, власної розробки та побудови до однієї з країн Африки.

Про це повідомляє baohatinh.vn.

Катери були побудовані на корабельні Z173 (Hong Ha Shipbuilding Company) та вже завершено їх підготовка для транпортування в Африку.

Показані високошвидкісні патрульні катери є модифікованою конструкцією прототипу D300, представленого підприємством Z189.

Швидкісний патрульний катер D300

Про оснащення експортованих до Африки швидкісних патрульних катерів не повідомляється, але із оприлюднених зображень можна побачити оптичну електронну станцію виробництва компанії FLIR, антену для УКХ-діапазону, навігаційну радіолокаційну станцію та антену навігаційної системи GPS.

Радіотехнічне обладнання швидкісних патрульних катерів виготовлених у В'єтнамі для однієї з африканських країн

В’єтнам експортує швидкісні патрульні катери до Африки на замовлення нігерійського мільярдера Бенедикта Петерсона, що від імені німецької фірми Marine Assets And Offshore Equipment Limited (спеціалізується на закупівлі суден для підтримки морської промисловості Нігерії) здійснив цю закупівлю.

Човни розглядаються для захисту офшорних морських зон з нафтовими платформами, для чого вони ймовірно будуть дообладнані великокаліберними кулеметами калібром 12,7 мм.

30 грудня 2019 року у сусідньому до Нігерії Камеруні на танкер “Happy Lady” напали пірати та викрали вісьмох членів екіпажу.

Серед викрадених членів екіпажу було 5 греків, 2 філіппінці та 1 українець.

Звільнення екіпажу відбулось 22 січня 2020 року в ході переговорів, про що повідомив грецький міністр морського флоту та острівної політики Янніс Плакіотакіс на своїй сторінці у Twitter:

У 2015 році В’єтнам на підприємстві Z189 побудував пошуково-рятувальне судно MV Stoker для Королівського ВМФ Австралії.

MV Stoker додатково обладнаний підводною системою порятунку підводних човнів LR5 та барокамерами, а велика місткість персоналу дозволяє йому розмістити весь екіпаж підводного човна.

Африка В'єтнам Нігерія Патрульні катери Суднобудування Флот