fbpx
В’єтнам отримав від США патрульний корабель

В’єтнам отримав від США патрульний корабель

Азія Берегова охорона В'єтнаму В'єтнам Патрульний корабель США Флот

В’єтнам отримав від США патрульний корабель для Берегової охорони.

Про це інформує Мілітарний.

Другий патрульний корабель класу Hamilton, отриманий Береговою охороною В’єтнаму від уряду США, прибув до свого порту приписки в азійській країні.

Про це пише Asia Pacific Defense Journal з посиланням на повідомлення посольства США в Ханої. Де було зазначено, що прибуття корабля з бортовим номером CBS 8021 відбулося на початку цього місяця, без зазначення конкретного часу та дати.

Уряд США передав цей корабель, щоб продемонструвати міцне співробітництво в галузі морської безпеки між двома країнами та допомогти забезпечити порядок у Східному морі, заснований на правилах, – йдеться у повідомленні.

Корабель, який раніше називався USCGC John Midgett (WHEC-726) зі складу Берегової охорони США, був переданий В’єтнаму у серпні 2020 року в рамках американської програми реалізації закордонним країнам надлишків військового майна Excess Defense Articles (EDA) та гранту на допомогу від уряду США в розмірі 27 мільйонів доларів США. Судно знаходилось на технічному обслуговуванні з листопада 2020 року за сприяння Берегової охорони США в рамках підготовки до служби у складі Берегової охорони В’єтнаму.

Патрульний корабель CBS 8021 покинув свій колишній порт Сіетла, штат Вашингтон, США, 1 червня 2021 року, після завершення підготовки в’єтнамського екіпажу.

Раніше, у 2017 року береговій охороні В’єтнаму був переданий однотипний патрульний корабель WHEC 722 Morgenthau, який отримав в’єтнамський бортовий номер CSB 8020.

Короткі технічні характеристики кораблів класу Hamilton:

Водотоннажність: 3 250 тонн
Довжина: 115 метрів
Ширина: 13 метрів
Осадка: 4,6 метрів
Максимальна швидкість: 29 вузлів
Автономність: 45 діб
Екіпаж: 167 осіб

Озброєння:

76 мм гармата OTO Melara
два 25 мм бойові модулі (Mk38),
20 мм шестиствольна зенітна гармата
6 кулеметів калібру 12,7 мм
Авіакрило: може приймати та розміщувати в ангарі гелікоптери HH-60 J Hawk або HH-65 Dolphin

Азія Берегова охорона В'єтнаму В'єтнам Патрульний корабель США Флот