fbpx
В’єтнам придбає модернізовані танки Т-72МС

В’єтнам придбає модернізовані танки Т-72МС

Азія Бронетехніка В'єтнам Закупівлі ОПК Росія Т-72 Танк

В’єтнам придбає модернізовані в Росії танки Т-72МС «Белый орёл».

Як пише місцевий військовий блогер Lee Ann Quann, про це сказав начальник технічного управління бронетанкових військ В’єтнамської армії полковник До Ван Дьєп.

Кількість замовлених майбутніх танків тримається у таємниці.

В тому ж треді була наведена інформація про створення двох танкових бригад у складі армії В’єтнаму, які ймовірно і будуть укомплектовані новою технікою.

В’єтнамська армія вже експлуатує російські танки Т-90, угоду на придбання 64 одиниць яких було підписано у 2016 році.

Т-72МС «Белый орёл» є серійною модернізацією радянського танку Т-72, зі встановленим прицілів білоруського виробництва – панорамним ПКП-72 та навідника ПН-72, навігаційною системою, автоматом супроводження цілей, стабілізатором гармати та низкою інших систем.

Першим замовником на модернізацію стала Нікарагуа, яка у 2015 році підписала угоду на придбання 50 модернізованих танків Т-72МС та отримала їх впродовж 2016-2017 років.

У 2018 та 2019 роках танки Т-72МС отримав Лаос, а у травні цього року в рамках допомоги від Росії ще одну партію, загальна чисельність яких не розголошується.

Наприкінці жовтня 2020 року перші танки Т-72МС були доставлені з Росії до Сербії, передача бронетехніки здійснюється на оголошеній 22 грудня 2016 року угоді про військово-технічну допомогу Сербії від Росії.

Доставлений з Росії до Сербії танк Т-72МС

У липні 2019 року Сербія отримала тридцять бойових розвідувальних дозорних машин БРДМ-2, котрі пройшли модернізацію у Росії.

БРДМ-2 так само доправили літаками, раніше ж планувалось здійснити доставку по Дунаю, проте Румунія виступила проти транспортування військової техніки через свою територію.

Окрім безоплатної передачі бронетехніки, Сербія отримала і винищувачі типу МіГ-29, їх так само передали безкоштовно, але балканська країна оплатила модернізацію бортів у Росії.

Азія Бронетехніка В'єтнам Закупівлі ОПК Росія Т-72 Танк