fbpx
В Житомирі помітили «Фазан». Дізнайтесь для чого він там

В Житомирі помітили «Фазан». Дізнайтесь для чого він там

ДКАУ (Державна космічна агенція України) Космос

В Житомирі в одному з мікрорайонів помітили рухому наземну станцію «Фазан» Центру прийому і обробки спеціальної інформації та контролю навігаційного простору (ЦПОСІ та КНП) Державної космічної агенції України (ДКАУ).

Про що написало місцеве видання Житомир-online.

Щоправда станцію у соціальних мережах віднесли на комплекс радіолектронної боротьби через наявність антен на кшталт російської станції РЕБ «Красуха».

Насправді ж напередодні Житомирський Національний Агроекологічний Університет та Національний центр управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ) нещодавно підписали угоду про співпрацю у сфері космічної, наукової і науково-технічної діяльності, які містили конкретні кроки співпраці.

В рамках співпраці вони планують створити Регіональний космічний центр «Полісся» та найближчим часом запустять антену з рухомої наземної станції «Фазан», котра дозволить отримувати інформацію з різних космічних супутників в інтересах аграріїв в режимі реального часу і сигналізуватиме про пересування атмосферних фронтів, зміну температури, великі пожежі.

Рухома наземна станція «Фазан» у Житомирі

Результати спостережень передаватимуть до профільних місцевих служб і відомств, зокрема й у ДСНС. За умови додаткового залучення інформації від НЦУВКЗ очікують, що в Житомирській області підвищиться оперативність прийняття управлінських рішень у сфері агропромислового комплексу, екології та надзвичайних ситуацій.

Регіональний космічний центр «Полісся» у Житомирі зосереджуватиме увагу на природно-кліматичних особливостях Полісся, що охоплює чверть території України.

У перспективі за зразком Житомирщини аналогічні структури можуть бути створені у центральній, південній, східній та західній частинах держави, адже агросектор є перспективною галуззю, яка забезпечує основні валютні надходження у державу.

Нагадаємо, що рухома наземна станція «Фазан», яку зараз помітили в Житомирі, входить до складу однойменної стаціонарної станції Центру прийому і обробки спеціальної інформації та контролю навігаційного простору (ЦПОСІ та КНП) Державної космічної агенції України (ДКАУ), готується до модернізації.

Ця станція призначена для прийому інформації дистанційного зондування землі (космічна розвідка) з космічних апаратів.

ДКАУ (Державна космічна агенція України) Космос