fbpx
В ЗСУ показали зенітну установку Stinger DMS на шасі HMMWV

В ЗСУ показали зенітну установку Stinger DMS на шасі HMMWV

HMMWV Війна з Росією Київщина ОК "Північ" ПЗРК ПЗРК Stinger ППО та ПРО Україна

Українські військові використовують мобільну вогневу установку з переносним зенітним ракетним комплексом FIM-92 Singer DMS з опорною платформою на шасі армійського позашляховика HMMWV M-1113. Таке озброєння вони показали під час перевірки підрозділів протиповітяної оборони.

Фото оприлюднила пресслужба командування Об’єднаних сил ЗС України у своїх соціальних мережах.

Група генералів та офіцерів на чолі з командувачем Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим оглянули підрозділи протиповітряної оборони, які захищають небо над об’єктами критичної інфраструктури Києва та області.

Як зазначив командувач, ці підрозділи оснащені сучасним озброєнням західного зразка та перебувають на постійному бойовому чергуванні.

“Система протиповітряної оборони північного напрямку організована у тісній взаємодії з Повітряними Силами ЗС України. Від підрозділів, які здійснюють прикриття важливих об’єктів, виділяються мобільні вогневі групи, які посилюються озброєнням, що передається нам в ході матеріально-технічної допомоги від країн-партнерів“, – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Stinger на опорній двозарядній пусковій установці Dual Mount Stinger (DMS)

Dual Mount Stinger – це розроблена компанією Hughes Missile Systems Company спарена пускова платформа для переносного ЗРК Stinger, що встановлюється на штатив.

DMS дозволяє вести протиповітряну оборону з фіксованої наземної позиції або з транспортного засобу.

Система має власне джерело живлення, охолодження головок самонаведення ракет та власні прицільні пристрої. Оператор ПЗРК має можливість отримувати дані для стрільби через систему обміну інформацією, наприклад, від РЛС.

FIM-92 Stinger — переносний зенітно-ракетний комплекс класу «земля-повітря» з інфрачервоною головкою самонаведення розробки американської компанії General Dynamics.

Stinger призначений для ураження гелікоптерів та літаків противника, що низько летять на зустрічних і наздоганяючих курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод.

 

Раніше українські військові вже застосовували цю установку для ураження ворожої повітряної цілі.

На короткому відеоролику зафіксовано, як військовий здійснює пуск ракети по повітряному об’єкту в небі, ймовірно, це був розвідувальний безпілотник російських окупаційних військ, який намагався виявити позиції українських військовослужбовців на одній з ділянок фронту.

HMMWV Війна з Росією Київщина ОК "Північ" ПЗРК ПЗРК Stinger ППО та ПРО Україна