fbpx
У ЗСУ створять «академію» для сержантів

У ЗСУ створять «академію» для сержантів

ЗСУ Навчання Сержантський корпус Україна

У ЗСУ створять «академію» для сержантів – Центр підготовки та передового досвіду сержантського складу ЗСУ.

Про це в інтерв’ю АрміяInform розказав начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський.

На початковому етапі це буде курс лідерства сержантського та старшинського складу при Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського у Києві.

У Центрі будуть проводити вивчення й узагальнення передового досвіду з підготовки сержантів у відповідних навчальних центрах.

Це дозволить забезпечити впровадження сучасних методик підготовки сержантів у курси професійної військової освіти та підготовки сержантського складу ЗСУ, забезпечити єдиний підхід і стандарти у різних навчальних інституціях, – сказав Олександр Косинський.

Він додав: з часом, якщо не контролювати, як проводять курси в різних навчальних закладах та центрах, вони можуть почати працювати по-різному, хоча програма буде єдиною. Це призведе до різниці у вишколі сержантів (старшин) за одними й тими ж дисциплінами навчання.

Тобто, по-різному підготовлені сержанти на певному рівні не зможуть комунікувати та налагоджувати ефективну службову взаємодію.

Також Центр займатиметься розробкою (вдосконаленням) навчальних програм і кваліфікаційних стандартів курсів підготовки сержантського складу в межах системи багаторівневого вишколу, навчально-методичних матеріалів для них; контроль якості навчання й дотримання стандартів підготовки у військових коледжах та центрах підготовки сержантського складу.

– Це перший крок на шляху створення найвищої навчальної інституції сержантського (старшинського. – Ред.) складу ЗСУ. Він зі свого боку є завершальним етапом побудови сучасної системи багаторівневої підготовки сержантів, – підсумував старший прапорщик Олександр Косинський

Армійські військові звання

Матеріал по темі: Вступив в дію новий перелік військових звань


Програма лідерства для підготовки сержантського складу складається з чотирьох рівнів:

  • базового
  • середнього
  • підвищеного
  • вищого

Підготовка та освіта сержантів відбувається відповідно до затвердженої у 2018 році програми підготовки тодішнім Головнокомандувачем ЗСУ – Начальником Генерального штабу генералом армії Віктором Муженко.

ЗСУ Навчання Сержантський корпус Україна