fbpx
Вануату отримала від Австралії патрульний катер

Вануату отримала від Австралії патрульний катер

Austal Австралія Мікронезія Океанія Патрульні катери Світ Флот

Республіка Вануату отримала від Австралії патрульний катер класу «Guardian».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на компанію Austal.

Компанія Austal Australia поставила 12-й патрульний катер класу «Guardian» міністерству оборони Австралії.

Потім катер «RVS Takuare» було подаровано урядом Австралії уряду Республіки Вануату.

Корабель є першим патрульним катером класу «Guardian», доставленим у Вануату в рамках проєкту по заміні застарілих тихоокеанських патрульних катерів.

Екіпаж катера «RVS Takuare» класу «Guardian» Республіки Вануату

Заміна відбувається в рамках програми уряду Австралії щодо забезпечення безпеки на морі в Тихому океані; і замінює «RVS Tukoro», патрульний катер тихоокеанського класу, поставлений в 1987 році.

«RVS Takuare» – це 12-й патрульний катер класу «Guardian», який «Austal Australia» поставила трохи більше ніж за 30 місяців, і четвертий «Guardian», який було поставлено в цьому році.

«Проєкт заміни тихоокеанських патрульних катерів продовжує вражати наших клієнтів, зацікавлені сторони та кінцевих користувачів, держави тихоокеанських островів, приголомшливою ефективністю, з якою ми завершуємо будівництво цих судів» – зазначили представники компанії.

Програма PMSP

В травні 2016 року уряд Австралії підписав з компанією Austal базовий контракт на поставку 19 патрульних катерів в рамках програми забезпечення безпеки на морі в Тихоокеанському регіоні PMSP (Pacific Maritime Security Program).

Застарілий корабель RVS Tukoro Республіки Вануату

Вартість угоди склала 305 млн австралійських доларів, вартість будівництва самих катерів оцінюється у 280 млн австр. доларів, початкова семирічне обслуговування – у 24 млн австр. доларів.

Угода включала опціон на поставку двох додаткових кораблів.

У квітні 2018 року Міністерство оборони Австралії оголосило, що поставить два додаткових катерів класу «Guardian» Силам оборони Східного Тимору.

Вартість нового контракту склала 29,7 млн австр. доларів. Таким чином, загальна кількість кораблів, які будуть побудовані Austal, зросла до 21 од., а вартість проєкту – до 335 млн австр. доларів.

Головний катер серії, 401 «Ted Diro», був переданий Папуа Нової Гвінеї в листопаді 2018 року.

Наступні побудовані Austal катери були передані Тувалу, Королівству Тонга, Самоа, Соломоновим островам і Фіджі.

Поставку катерів планується виконувати з інтервалом 2-3 місяці.

В цілому катера планується поставити урядам 12 острівних держав, включаючи Острови Кука, Фіджі, Кірібаті, Маршаллові Острови, Мікронезії, Палау, Самоа, Східний Тимор, Соломонові Острови та Вануату.

Згідно з графіком, програма завершиться постачанням кораблів Східному Тимору в другій половині 2023 року. Технічне обслуговування кораблів буде проводитися на ремонтному підприємстві Austal.

Катер RVS Takuare Республіки Вануату - це 39,5-метровий сталевий однокорпусний патрульний катер класу Guardian, спроєктований і побудований Austal

Нові катери замінять раніше поставлені острівним державам Тихоокеанського регіону, термін експлуатації яких наближається до завершення.

Вони дозволять цим країнам самостійно контролювати свою виняткову економічну зону та допоможуть у боротьбі з транснаціональною злочинністю.

Austal Австралія Мікронезія Океанія Патрульні катери Світ Флот