fbpx
Ватажок “ДНР” розповів як бойовики розстрілювали цивільних

Ватажок “ДНР” розповів як бойовики розстрілювали цивільних

Війна на Донбасі Донбас Злочин

Екс-ватажок угруповання бойовиків «Восток» Олександр Ходаковський розповів, що в 2014 році члени незаконних збройних формувань розстрілювали  цивільних, розповів як грабували підприємців і воювали з іншими угрупуваннями за метал.

Про це Ходаковський розповів в інтерв’ю.

За його словами, на початку збройного конфлікту формування бойовиків навіть не збирали особисті дані тих, хто вступав в їх ряди, що призводило до численних злочинів проти цивільного населення Донбасу.

«Були епізоди, коли наші бійці могли зупинити на блокпосту громадянську машину з метою заволодіння та розстріляли у посадці в потилицю трьох цивільних», – сказав Ходаковський.

Ходаковський розповів, що бойовики розстрілювали і один одного.

«Начальнику оперативного відділу один з “ополченців” вистрілив в спину і втік. Поранення було смертельним, але допомогу вчасно не надали», – розповідає колишній ватажок

Ходаковський розповів ще один з епізодів.

Один бойовик з позивним “Кадет” задушив іншого бойовика з позивним “Шах”, а потім тіло підірвали.

Інформація, яку розповідає Ходаковський, дійсно підтверджується новинами від самих бойовиків за 2016 рік.

Колишній ватажок підтверджує, що бойовики грабували місцевих підприємців.

Колишній ватажок бойовиків ще поділився інформацією про те, як угруповання ділили ділянки на Донбасі для грабежів.

Ходаковський розповів, як ватажки бойовиків боролися за ділянки, які можна було різати на метал, так бойовики Гіві з “Сомалі” забирали шахти, бойовики “Мотороли” з “Спарти” забрали собі на метал аеропорт Донецька, Донецький казенний завод хімічних виробів забрали собі на метал бойовики Захарченко.

«Перший чеченець, якого я побачив, заявив мені: “Нам сказали, тут будуть давати роботу і квартири”. А “Іскра” покійний, мені каже: “Я тут не сам від себе, є люди бізнесового спрямування», — розповідає Ходаковський

Перші найманці Кадирова з Чечні прибули до Донецька 25-го травня 2014 року у складі загону росіянина з позивним “Іскра”.

Чеченці в Донецьку. Травень 2014 рік.

Вже 26-го травня загін “Іскри” з росіянами і чеченцями брали участь у захопленні Донецького аеропорту.

Чеченський бойовик на даху Донецького аеропорту

Коли українські сили вибили бойовиків з Донецького аеропорту 26-го травня 2014 року, загін “Іскри” по дорозі розстріляли бойовики “Востока” цього самого Ходаковського.

Розстріляний Камаз загону "Іскри"

Ходаковський

Ходаковський Олександр – український колабораціоніст, голова «служби безпеки» (до 19 липня 2014) так званої «ДНР», керівник так званих «Патріотичних сил Донбасу». Колишній командир спецпідрозділу СБУ «Альфа» в Донецькій області.

Ходаковський Олександр

На початку травня 2014 створив і очолив терористичне збройне формування так званої «ДНР» — батальйон «Восток».

Війна на Донбасі Донбас Злочин