fbpx
Ведений БПЛА Loyal Wingman готують до польотів

Ведений БПЛА Loyal Wingman готують до польотів

Boeing Авіабудування Авіація Австралія БпА (Безпілотні апарати) Океанія Світ

Перспективний австралійський безпілотний ведений «Loyal Wingman» зробив перші швидкісні пробіжки.

Про це повідомляє пресцентр концерну Boeing.

Тести проводяться рамках підготовки до першого польоту, який запланований на початок 2021 року.

Згідно з повідомленням концерну Boeing, під час пробіжок фахівці перевірили управління безпілотним апаратом, а також роботу пункту управління.

«Loyal Wingman», розробка якого ведеться на замовлення Австралії, має в довжину 11 метрів і розмах крила 11,7 метра.

Безпілотний ведений «Loyal Wingman». Грудень 2020. Фото: Boeing

Апарат виконаний за модульним принципом. Корисне навантаження для безпілотника буде розміщуватися в змінних носових відсіках довжиною 2,6 метра.

Ведений апарат зможе виконувати польоти на відстань до 3,7 тисячі кілометрів, несучи додаткове озброєння або системи виявлення та спостереження.

Наземні випробування безпілотного веденого «Loyal Wingman» почалися в вересні 2020 року.

Під час першого етапу наземних відпрацювань, фахівці перевірили двигун, паливну систему, правильність роботи бортового обладнання.

З кінця жовтня поточного року безпілотник проходить випробування пробіжками, які дозволяють оцінити роботу двигунів, управління та гальмівної системи.

Понад 35 австралійських постачальників з австралійської галузевої групи ЗРОБИЛИ свій вклад в розробку літака, в тому числі інвестиційний партнер BAE Systems Australia, який був вбудований в команду випробувачів Boeing.

Раніше Повітряні сили США випробували мережевий шлюз gatewayOne, що дозволяє винищувачам п’ятого покоління і безпілотним веденим обмінюватися даними.

Під час випробувань обмін даними проводився між винищувачами F-22 Raptor і F-35 Lightning II, а також безпілотним веденим XQ-58A Valkyrie.

Перевірки gatewayOne визнані частково успішними: винищувачі F-22 і F-35 обмінювалися даними в повному обсязі, проте ведений XQ-58A до шлюзу під’єднатися не зміг.

Boeing Авіабудування Авіація Австралія БпА (Безпілотні апарати) Океанія Світ