fbpx
Велика Британія готова надіслати до України декількасот спецпризначенців

Велика Британія готова надіслати до України декількасот спецпризначенців

Велика Британія Європа Російська агресія Світ Співпраця Україна

Велика Британія готова перекинути в Україну до 600 своїх військовослужбовців через загрозу вторгнення Росії.

Про це інформує Мілітарний.

Військових Сил спеціальних операцій (SAS) Британської Армії та десантників попередили, що їх може бути відправлено до України протягом кількох годин, пише The Mirror.

Оперативна група до 600 британських військовослужбовців готова розвернутися в Україні в стислий термін.

Це відбувається на тлі побоювання військового вторгнення Російської Федерації на територію України.

Бійці ЗС Великої Британії

Підготовка почалася після того, як керівники оборонних відомств та британської розвідки MI-6 повідомили, що президент Росії Володимир Путін становить явну та реальну небезпеку для України та Заходу в цілому.

На даний момент створюється зведена група з представників сил спеціальних операцій, спеціального розвідувального полку, медиків, інженерів та зв’язківців.

До групи увійдуть 400 десантників 16 повітряно-штурмової бригади.

“Підрозділу бригади було сказано, що йому, можливо, буде потрібно розгорнути в дуже короткі терміни. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їх оснащення упаковане, і вони готові летіти в Україну і або приземлитися, або десантуватися з парашутом. Вони підготувалися до обохвипадків “, – повідомляють у виданні.

Напруга в Східній Європі зростає після того, як ЄС звинуватив Білорусь у тому, що вона залучила тисячі мігрантів, щоб створити гуманітарну кризу на кордоні з Польщею.

Американські чиновники раніше попередили європейських союзників про можливий напад Росії на Україну.

Нещодавно, військові інженери Великої Британії були направлені на допомогу польським союзникам на кордоні з Білоруссю. Міністерство оборони Британії заявило, що британські військовослужбовці вивчатимуть, як можливо надати інженерне забезпечення для вирішення поточної ситуації на кордоні між країнами.

Велика Британія Європа Російська агресія Світ Співпраця Україна