fbpx
Велика Британія надасть Україні дрони-камікадзе великої дальності

Велика Британія надасть Україні дрони-камікадзе великої дальності

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Європа Світ Україна

Британія передасть Україні сотні нових безпілотників-камікадзе дальнього радіуса дії.

Заявлена дальність польоту цих дронів становить понад 200 км.

Також Україна отримає сотні ракет протиповітряної оборони.

Про це заявили в британському уряді у понеділок, 15 травня, після того, як президент України Володимир Зеленський прибув до Великої Британії на переговори з прем’єр-міністром Ріші Сунаком, пише агентство Reuters.

“Сьогодні прем’єр-міністр підтвердить подальше надання Великою Британією сотень ракет протиповітряної оборони та нових безпілотних авіаційних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників дальнього радіуса дії з дальністю польоту понад 200 км“, – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що усе це доставлять протягом найближчих місяців, оскільки Україна готується посилити свій опір російському повномасштабному вторгненню.

Наразі невідомо, які саме безпілотники отримають українські військові. Також невідомо про які зенітні ракети ідеться. Інформацію не оприлюднюють із міркувань безпеки, щоб росіяни не знали, які окремі зразки озброєння отримує Україна від партнерів.

Нагадаємо, що минулого тижня Велика Британія повідомила про передачу Україні крилатих ракет Storm Shadow авіаційного базування. Рішення про передачу цього озброєння ухвалили після неодноразових прохань України надати більше зброї для протидії російській агресії.

Бен Воллес заявив, що ракети “дозволять Україні відкинути російські сили, які перебувають на українській суверенній території”.

“Пожертвування цих ракетних систем дає Україні найкращий шанс захистити себе від жорстокості Росії”, – сказав державний секретар з питань оборони Бен Воллес в Палаті громад.

Цими ракетами бойова авіація Повітряних сил ЗСУ зможе завдавати ударів углиб захоплених російськими окупантами територій України, знищуючи важливі військові об’єкти країни-агресора.

Британія отримала запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовувати лише для ураження російських окупаційних військ в межах суверенної території України, а не для ударів по території Росії.

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Європа Світ Україна