fbpx
Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги – Bloomberg

Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги – Bloomberg

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Європа Світ Співпраця Україна

Велика Британія майже подвоїть свою військову підтримку Україні за рахунок додаткового 1 мільярда фунтів стерлінгів (понад 1,2 мільярда доларів).

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на британський уряд.

Нова допомога потрібна, щоб допомогти Збройним Силам України перейти від оборони до наростання наступальних операцій проти окупаційних військ Росії.

Повідомляється, що прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосить про новий пакет військової підтримки, на саміті НАТО у Мадриді у четвер, 30 червня.

Кошти підуть на підвищення обороноздатності України, включаючи системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати, обладнання радіоелектронної боротьби та тисячі одиниць “життєво необхідної техніки” для українських військових.

Це збільшує загальну військову підтримку Великої Британії з початку повномасштабної війни до 2,3 млрд фунтів стерлінгів (2,8 мільярда доларів), що, як зазначають в уряді Британії, більше, ніж допомога будь-якої іншої країни, окрім США.

В офісі британського прем’єра наголосили, що додаткове озброєння та техніка є першим кроком, який дозволить Україні перейти в контрнаступ.

Нагадуємо, що раніше Велика Британія також оголосила про нову програму підготовки українських військових.

Військова підтримка є доповненням до 1,5 мільярда фунтів стерлінгів гуманітарної та економічної підтримки, наданої Україні з лютого.

Також Велика Британія та Норвегія співпрацюють над наданням Україні реактивної артилерії (РСЗВ) великої дальності. Мова про реактивні системи залпового вогню (MLRS) M270.

Раніше Британія закупила та відремонтувала понад 20 бельгійських самохідних артилерійських гаубиць M109.

Бронемашина HUSKY Tactical Support Vehicle (International MXT-MV) в Україні. Червень 2022. Кадр з відео від Ukraine Weapons Tracker

Окрім того, до України почали надходити броньовані машини HUSKY Tactical Support Vehicle від Великої Британії.

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Європа Світ Співпраця Україна